Publicat 22/07/2020 18:28CET

Cellnex ampliarà capital en 4.000 milions per finançar futures adquisicions

MADRID, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració de Cellnex ha acordat dur a terme una ampliació de capital per import de 4.000 milions d'euros, recursos que la companyia destinarà a finançar l'expansió de la seva cartera d'infraestructures de telecomunicacions "de manera coherent" amb la seva estratègia de creixement a través d'adquisicions.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Cellnex explica que l'augment de capital de 3.999.525.423 euros es farà a un tipus d'emissió unitari de 39,45 euros mitjançant l'emissió i posada en circulació de 101.382.140 accions ordinàries de 0,25 euros de valor nominal cadascuna.

Cada acció de la societat actualment en circulació atorgarà el dret a rebre un dret de subscripció preferent i seran necessaris 19 drets de subscripció preferent per subscriure cinc accions noves, que seran de la mateixa classe i sèrie que els títols actualment en circulació.

Cellnex explica que aquest augment de capital té per finalitat reforçar els recursos propis de la companyia de cara a "finançar l'expansió del seu portfoli d'infraestructures de manera coherent amb la seva estratègia de creixement a través d'adquisicions".

La societat destaca que està analitzant "activament" certes oportunitats de mercat, incloent algunes transformacionals, és a dir, transaccions que impliquen una combinació d'actius o altres oportunitats de negoci de transformació amb grans operadors de xarxes mòbils que impliquen l'aportació de més de 15.000 emplaçaments en una sola transacció.

Cellnex detalla que podria adquirir aquestes infraestructures a canvi de diners en efectiu i/o de l'emissió de noves accions (pagament en espècie) en diferents etapes per un tamany agregat estimat d'aproximadament fins a 11.000 milions (basat en el valor d'empresa, assumint l'adquisició del 100% dels objectius rellevants i incloent els programes de build-to-suit o el desplegament d'iniciatives addicionals).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés