Publicat 19/09/2024 14:03

El celler Pago del Cielo de Familia Torres impulsa el seu "vi icona", el Pago del Cielo 2019

Ampolla Pago del Cielo 2019
BARCELONA

Destaca la "gran qualitat" de la collita del 2019

BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

El celler Pago del Cielo de Familia Torres ha impulsat el seu "vi icona", el Pago del Cielo 2019, de producció molt limitada, informa l'empresa en un comunicat d'aquest dijous.

Està elaborat amb la combinació de dues vinyes velles que "es complementen molt bé", en paraules de l'enòleg i líder del celler, Juan Ramón García: El Obispo, situada a Piñel, de sòls eminentment calcaris, i Las Tenadas, a La Horra (Burgos), formada per terres profundes d'argila i sorra.

García ha destacat que el producte és fruit del coneixement adquirit en els darrers deu anys, quan han estat "identificant les millors zones, vinyes i parcel·les i aprenent sobre els sòls".

Les dues vinyes estan situades en una altura mitjana de 840 metres i estan cultivades amb tècniques regeneratives, que inclouen la reducció del nombre de tasques per "contribuir a la lluita contra el canvi climàtic".

FOMPEDRAZA

El celler ha destacat la "gran qualitat" de la collita del 2019, quan hi va haver menys pluges i les temperatures van ser més altes, a excepció dels mesos d'agost i setembre.

El vi està elaborat a Fompedraza (Valladolid), mitjançant alfàbies de 1.600 litres de capacitat: una part del vi envelleix durant 14 mesos i, la resta, durant 15 a botes de vi de roure francès de 300 litres.

Contador



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés