Publicat 22/10/2019 12:31:16 +02:00CET

El Celler de Can Roca, Martín Berasategui i Disfrutar, entre els millors restaurants del món, segons Tripadvisor

Els germans Roca
JOAN PUJOL-CREUS/CELLER CAN ROCA-BBVA - Archivo

MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El Celler de Can Roca, Martín Berasategui i Disfrutar, els únics restaurants espanyols que figuren en el 'top 15' dels millors del món dels premis anuals Travellers' Choice, que atorga Tripadvisor.

En concret, el restaurant dels germans Roca és el primer espanyol en aquest rànquing en ocupar la vuitena posició, mentre que l'establiment de Martín Berasategui se situa onzè i el barceloní Disfruta en la tretzena plaça.

Espanya ha estat, juntament amb el Regne Unit, França i Itàlia, un dels països que més ha triomfat en aquesta edició del rànquing mundial de restaurants, els guanyadors dels quals es determinen tenint en compte la quantitat i la qualitat de les opinions recopilades dels usuaris al llarg d'un període de 12 mesos.

En la llista de locals d'Europa, El Celler de Can Roca se situa en la cinquena plaça, el restaurant basc en la setena i el català en la vuitena posició, cosa que confirma que la gastronomia espanyola figura entre les favorites dels comensals d'arreu del món. El francès Epicure s'alça amb el liderat europeu i segon a nivell mundial.

"És un premi popular, que arriba des dels comensals, que agraïm i celebrem, feliços des de la cuina i la sala que gaudeixin de l'experiència que els oferim a casa", han indicat des de Can Roca.

Catalunya és la regió amb més nombre de restaurants premiats pels Travellers' Choice 2019. Així, Barcelona té el nombre més important de restaurants guanyadors a Espanya, amb sis en les dues categories.

En el rànquing mundial, el TRB Hutong de Pequín s'ha coronat com el restaurant número u en la categoria d'alta cuina al món, la primera vegada que un restaurant d'Àsia rep aquest honor, mentre que en la categoria de restaurant casual, Pane & Vino a Florida revalida el primer lloc, que va aconseguir l'any passat.