Publicat 17/12/2018 11:02

Se celebra aquest dilluns un judici contra Deliveroo per les condicions laborals de 517 repartidors a Madrid

Deliveroo
DELIVEROO - Archivo

Es tracta de determinar si aquests 'riders' són "falsos autònoms" arran d'un informe d'Inspecció de Treball

MADRID, 17 des. (EUROPA PRESS) -

Aquest dilluns se celebrarà a Madrid el judici que enfronta la Tresoreria General de la Seguretat Social contra l'empresa dedicada al repartiment a domicili Deliveroo arran d'una denúncia interposada per Inspecció de Treball i en la qual han estat citats 517 repartidors de la regió.

El judici mira d'esclarir si aquests treballadors han de ser assalariats i no treballadors autònoms de la multinacional britànica, com exposa la Inspecció de Treball i que determina que aquests repartidors estan sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per "encobrir" una relació laboral ordinària.

En el cas de Barcelona, Inspecció de Treball va imposar a l'empresa l'obligació de donar d'alta els repartidors en el Règim General de la Seguretat Social i abonar 1,3 milions d'euros en concepte de quotes a la Seguretat Social no abonades.

El despatx d'advocats Col·lectiu Ronda, especialitzat en l'àmbit laboral, va presentar en el seu moment les denúncies que han conduït Inspecció del Treball a condemnar el model de relacions laborals de Deliveroo, tant a València, com a Barcelona i Madrid.

"El judici d'aquest dilluns és molt important. Els judicis celebrats fins ara, fan referència al cas concret dels demandants i, per tant, les sentències que s'obtinguin no estenen els seus efectes a la totalitat del col·lectiu de repartidors. En canvi, la demanda que ha de resoldre's aquset dilluns sí que fa referència al conjunt de repartidors de Madrid, a l'espera que se celebrin els judicis per les denúncies interposades també a València i Barcelona", ha manifestat l'advocat laboralista del Col·lectiu Ronda Nacho Parra.

Parra considera que els informes d'Inspecció de Treball han estat "contundents a l'hora d'assenyalar el caràcter fraudulent del que Deliveroo denomina 'contracte de prestació de serveis'".

"Ha quedat acreditat de sobra que és l'empresa qui determina horaris, torns, costos i totes les característiques essencials sobre quan i com es fa la prestació de serveis, i aplica a més mecanismes de control i sanció per a aquells repartidors que incompleixen les directrius traslladades per l'empresa", explica.

En la seva opinió, "tot això constitueix una prova evident que la relació respon a totes les característiques de dependència i alienitat que indica l'existència d'una relació laboral ordinària sense cap de les característiques d'autodeterminació que són pròpies del treballador autònom".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés