Publicat 31/7/2019 11:27:25 +02:00CET

Celaá defensa el pati de les escoles com un "espai de llibertat"

La ministra Portaveu, i d'Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, compareix davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Consell de Ministres en Moncloa.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern espanyol i Ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá, ha assegurat que l'estudi de Plataforma per la Llengua a les escoles catalanes sobre l'ús del català mereix "un retret polític" i ha afirmat que, per part de l'Executiu central, s'"estan informant" sobre els fets.

"Mereix el meu rebuig i mereix un rebuig polític; des del meu punt de vista es fa un mal ús perquè el pati i l'esbarjo dels professors i alumnes és un espai de llibertat", ha explicat Celaá en una entrevista d'Antena 3 recollida per Europa Press.

La ministra ha recordat que a Catalunya "existeixen dues llengües cooficials i es poden utilitzar". Així mateix, ha assegurat no que no considera "un bon ús que, per part d'una plataforma, puguin arribar a entrar a les escoles sense que ho sàpiguen, com s'ha explicat, quines són les finalitats de la plataforma i què hi van a fer".

De la mateixa manera, ha qüestionat l'informe que ha elaborat l'entitat en considerar que "no és una bona fórmula per configurar un estudi", que, segons ella "ha de ser seriós i tenir una base científica". També s'ha preguntat "com s'ha finançat" aquest estudi. Per això, ha insistit que l'Executiu espanyol "s'està informant".