Publicat 30/04/2024 13:05

Cecot proposa un "pla nacional" per retirar 4 milions de tones d'amiant a Catalunya

Archivo - Seu de la patronal Cecot
CECOT - Archivo

La patronal reclama al Govern un projecte clar que inclogui finançament, ajuts o incentius

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

Cecot ha valorat positivament la creació del visor interactiu de cobertes amb fibrociment impulsat per la Generalitat i proposa un "pla nacional" per retirar abans del 2032 les 4 tones d'amiant que, segons la patronal, hi ha a Catalunya, informa aquest dimarts en un comunicat.

El debat al voltant de l'avantprojecte de llei per a la gestió i la retirada de l'amiant a Catalunya, que el Govern podria aprovar la setmana vinent, ha generat "una sèrie de reflexions per part de la Comissió d'Energia de la Cecot i l'equip tècnic de l'Oficina per a la Transició Energètica (OTE) de la patronal".

La Comissió i l'OTE han destacat en el seu plec d'al·legacions a l'avantprojecte de llei la necessitat de "consens i voluntat política de totes les parts interessades", incloses les administracions locals i de la Generalitat, a més d'empresaris i particulars afectats.

En el preàmbul del document d'al·legacions, la Comissió d'Energia de la patronal calcula que el cost que suposaria retirar i substituir la meitat dels prop de 4 milions de tones de fibrociment existents a Catalunya, podria superar els 14 milions d'euros, una despesa que hauran d'afrontar principalment les empreses.

INCREMENT DE PREUS

Aquestes empreses "han superat l'impacte de la covid-19, l'increment dels costos energètics, l'increment del preu de les matèries primeres i la inflació dels últims anys", recorda Cecot, qui al·ludeix a la voluntat d'impulsar la transició ecològica mitjançant la instal·lació fotovoltaica a les seves teulades.

"El repte és enorme i demana voluntat política més enllà d'un projecte de llei", ha assegurat el coordinador de la Comissió d'Energia i director de l'OTE, qui troba a faltar un pla de treball que contempli finançament, ajuts o incentius.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés