Actualitzat 29/07/2014 12:07

Cecot constata un increment de crèdit general però de difícil accés per a les microempreses

TERRASSA (BARCELONA), 29 jul. (EUROPA PRESS) -

Un informe de la patronal terrassenca Cecot revela que s'ha incrementat el crèdit general però que les microempreses continuen tenint molts problemes per accedir-hi, segons ha explicat en un comunicat en què ha indicat que les dades es desprenen d'un qüestionari electrònic que han respost 492 dels seus associats.

Els resultats d'aquesta enquesta revelen que només el 20% de les empreses percep que hi ha més facilitats en la concessió de crèdits i que entre microempreses i empreses petites aquesta percepció es redueix al 12,5%.

Segons les dades relatives al segment de microempresa i pimes, gairebé el 96,25% continuen tenint necessitats de finançament i encara manifesten necessitats de refinançar, tot i que ja en un percentatge molt més reduït (17,95%).

"Podríem afirmar que notem també un incipient despalanquejament de les empreses, ja que un 23% de les que van participar en el sondeig no ha necessitat finançament aquest any i un 26,92% de les que sí que han necessitat finançament afirma que no en necessitarà per al pròxim any", afirma l'assessor financer de la Cecot, Enric Rius.

Entre la tipologia de microempresa i de petita empresa, adverteix que l'anàlisi que fan les entitats bancàries es continua basant en les garanties a aportar i en la història, més que en el projecte empresarial actual i de futur.

Així, la percepció dels enquestats és en un 33,75% dels casos que l'entitat financera valora el projecte empresarial per sobre de la història o les garanties i que en canvi en un 66,25% dels casos es considera que tenen més valor els exercicis anteriors o les garanties que aporten.

Pel que fa al nivell d'obtenció de finançament segons allò sol·licitat, un 40% respon afirmativament, un altre 40% indica que ha aconseguit una obtenció parcial i un 20% revela que li ha estat denegat per part de l'entitat financera.

En aquest sentit la Cecot torna a posar sobre la taula eines com el Mediador del Crèdit, que fa anys que es desenvolupa a França, o la rellevància que podrien obtenir els equips d'analistes de projectes en xarxes com els Business Angels, o fins i tot els analistes de Reempresa.

Del sondeig també se n'extreu que el 56,25% del finançament que utilitzen les empreses és públic, fonamentalment procedeix de l'ICO (42,5%), l'ICF (6,25%) o altres línies tipus ENISA, CDTI (7,5%), entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés