Publicat 22/4/2020 17:53:45 +02:00CET

Cecot complementa les esmenes de Foment demanant ampliar la moratòria a les cotitzacions

Un home protegit amb mascarilla és atès en una frutería durant el segon dia laborable de l'estat d'alarma pel coronavirus, a Barcelona (Espanya), a 17 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

TERRASSA (BARCELONA), 22 abr. (EUROPA PRESS) -

La patronal Cecot ha demanat que la moratòria a les cotitzacions a la Seguretat Social s'ampliï de sis a nou mesos, una petició com a complement a les esmenes que ha presentat Foment del Treball als Reials Decrets Llei.

Es tracta d'una de les deu que ha puntualitzat sobre sis normatives aprovades pel Govern central, de l'àmbit econòmic i empresarial, en el marc de la pandèmia del coronavirus i per pal·liar els efectes de la mateixa, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Ha reclamat que s'ampliï el concepte de força major en els supòsits en què desapareix la demanda per falta de clients i que la durada dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) vagi més enllà de l'estat d'alarma i es permeti una desafectació d'una forma escalonada.

En aquest sentit, ha reiterat aquesta idea perquè les mesures excepcionals preses com la exoneració de les cotitzacions a la Seguretat Social, la prestació d'atur i els ERTO per altres causes continuïn vigents, ja que la tornada de l'activitat econòmica serà "escalonada i progressiva".

Una altra de les apreciacions de Cecot ha estat que el període de referència per recuperar les hores de treball no prestades sigui fins al 31 de desembre del 2021.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus