Publicat 30/9/2019 11:52:30 +02:00CET

CCOO veu inadmissible la "intromissió unilateral" de Puigneró en el calendari laboral dels funcionaris

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha considerat inadmissible qualsevol "intromissió unilateral" en el calendari laboral dels treballadors públics després que el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, afirmés divendres passat que el Govern facilitarà que els funcionaris de la Generalitat que ho desitgin puguin fer festa aquest dimarts, dia 1 d'octubre.

En un comunicat, el sindicat ha sostingut que "ni el Govern ni cap conseller poden disposar de manera unilateral del calendari laboral" dels treballadors de la Generalitat, i que aquest calendari no pot ser una qüestió de voluntats individuals.

Puigneró va afirmar que ho facilitaria i permetria que els treballadors públics catalans puguin utilitzar les hores de què disposen aquest any en coincidir el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, en dissabte, una jornada que el conseller volia habilitar com a dia feiner per als qui volguessin.

CCOO demana "serietat" a Puigneró i puntualitza que tot el personal de la Generalitat pot gaudir l'1 d'octubre, igual que qualsevol altre dia de l'any, d'un dia d'assumptes propis amb l'única limitació possible en funció de les necessitats del servei del dia.

"Els dies d'assumptes propis no són cap regal que concedeix el conseller. Són drets aconseguits mitjançant la negociació col·lectiva", ha asseverat el sindicat, que ha recordat que les retallades del 2012 van rebaixar tres dies d'assumptes propis que el Govern encara no ha retornat al personal.