Actualitzat 25/09/2014 22:22

CC.OO. i UGT s'uneixen contra l'"ofensiva" del PP contra el dret de vaga

JC.Gallego CC.OO, V.Masramon Icab, exfiscal jefe TSJC J.M.Mena y J.M.Alvarez UGT
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Els secretaris generals de CC.OO. i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han evidenciat la seva unitat per afrontar a l'"ofensiva" del Govern del PP contra el dret de vaga i el sindicalisme en la seva utilització de l'article 315.3 del Codi Penal.

Ha estat en un acte aquest dijous al Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab), en què també ha participat l'exfiscal cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) José María Mena.

El líder de CC.OO. de Catalunya ha alertat que a Espanya hi ha més de 90 procediments oberts a gairebé 300 sindicalistes als qui s'estan demanant penes de presó "sol per haver exercit el seu dret a vaga" o haver demanat a altres companys que ho fessin, mentre que no s'ha processat a cap empresari per bloquejar aquest dret.

Gallego ha criticat la poca igualtat de la justícia espanyola i ha demanat la derogació de l'article: "Seria molt trist veure com es permet que delinqüents confessos segueixin lliures i puguin gaudir de les seves vacances a Queralbs o on sigui, i companys entrin a la presó per exercir el seu dret a vaga".

Álvarez ha argumentat que l'executiu del PP està portant a terme mesures per poder fer les seves reformes "amb impunitat" i sense la resposta ciutadana.

"Estem davant d'una ofensiva per intentar posar la por al cos, i així, no només perdem drets, sinó que no tinguem l'ocasió de defensar-los al carrer", ha manifestat el líder d'UGT, que ha considerat que aquesta ofensiva va dirigida a debilitar els sindicats.

L'exfiscal cap del TSJC José María Mena ha constatat que no hi ha jurisprudència penal contra els empresaris i, en canvi, hi ha molta contra els treballadors que exerceixen el seu dret a vaga, pel que ha conclòs que l'article 315 és "desigual".

Ha criticat la poca proporcionalitat en algunes sentències condemnatòries a diferents piquets de diferents vagues, i ha defensat que la pressió que exerceixen els piquets cal perquè la vaga tingui efecte, ja que ha sostingut que els treballadors estan sempre en una situació d'inferioritat davant dels patrons.

"El problema de la jurisprudència és determinar quan hi ha proporcionalitat, i en això no hi ha unanimitat", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés