CCOO i UGT convoquen una aturada de mitja hora per l'explosió de la Canonja (Tarragona)

Publicat 15/1/2020 10:14:52CET
Port de Tarragona, petroquímica (Recurs)
PUERTO DE TARRAGONA - Archivo

CCOO valora convocar una vaga general i mobilitzacions per exigir més seguretat

TARRAGONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

CCOO i UGT han convocat una aturada de mitja hora aquest dimecres a les 12.00 hores a les portes de les empreses dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona, en solidaritat amb els ferits i la mort d'una persona en l'explosió que es va registrar aquest dimarts a l'empresa química Iqoxe a la Canonja (Tarragona).

En un comunicat, els sindicats han lamentat la "creixent precarització de les condicions laborals del sector, que afecta greument la seguretat, així com les evidents ineficiències del Plaseqcat", el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya.

A més a més, CCOO reunirà divendres la Coordinadora de delegats i delegades dels polígons petroquímics de Tarragona per decidir les mesures i accions a prendre.

Així, s'està valorant convocar una vaga general als polígons petroquímics de Tarragona i una mobilització per exigir més seguretat a les administracions i a la patronal AEQT, unes accions que ha d'aprovar prèviament la Coordinadora.

Aquest dimecres, ha acabat la propagació de l'incendi i els Bombers de la Generalitat han indicat que s'han centrat a refredar des de l'exterior el tanc d'òxid d'etilè.

Poc abans de les 02.00 hores de la matinada i "per qüestions de seguretat" es va suspendre la recerca d'una persona desapareguda per reprendre-la amb la llum del dia.

La circulació ferroviària de Renfe continua suspesa el matí d'aquest dimecres --i sense alternativa-- des de Tarragona en direcció sud a petició de les autoritats com a mesura de prevenció, cosa que afecta les línies R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2.

Contador