Publicat 6/5/2019 14:45:00 +02:00CET

CCOO i la UGT alerten de l'augment de joves aturats i de la temporalitat dels contractes

Manifestació dels sindicats pel Dia del Treball a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

CCOO i la UGT de Catalunya han alertat aquest dilluns de l'augment del 4,5% de l'atur entre els joves a l'abril respecte al 2018 i han criticat que el mercat de treball és "feble i estacional" pel pes dels contractes temporals.

Així han valorat en els seus respectius comunicats les dades de l'atur que s'han registrat a l'abril, i CCOO ha lamentat que hi ha més de 381.000 persones que no troben feina a Catalunya i que la reducció de l'atur es deu a l'"efecte estacional" per la Setmana Santa.

Així mateix, ha destacat que s'ha reduït l'atur en tots els sectors respecte a l'any anterior i ha assenyalat que la recuperació en el mercat de treball s'està produint amb "evidents desigualtats" de gènere, perquè considera que les dones estan reduint l'atur a un ritme més lent que els homes, perquè representen el 57% del total de persones desocupades.

La UGT també ha apuntat que la Setmana Santa ha contribuït a l'augment de l'ocupació però ha advertit que això provoca "més temporalitat, més contractes de curta durada, amb salaris baixos, parcialitat no voluntària, menys drets laborals i més vulnerabilitat de les persones treballadores".

"Estem davant un model de mercat de treball que només dona resposta a les demandes de les empreses i abandona les persones", ha recriminat, i ha comparat que respecte a l'inici de la crisi econòmica encara hi ha 132.939 persones en atur, se signen menys contractes indefinits i més temporals.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats de Barcelona

 4. 4

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts