Publicat 11/2/2020 15:15:04CET

CCOO fa una crida a la "responsabilitat" davant les baixes d'algunes empreses en l'MWC pel coronavirus

Vistants del Mobile World Congress Barcelona - MWC 2019 a l'entrada de Fira Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha cridat aquest dimarts a la "responsabilitat" després que diverses empreses hagin confirmat que no assistiran al Mobile World Congress (MWC) pel coronavirus i els efectes que això pot tenir sobre l'ocupació i l'economia de Barcelona.

En un comunicat, el sindicat ha manifestat que confia en les autoritats sanitàries i de seguretat, i ha reclamat rigor i seguir les recomanacions i instruccions de les autoritats internacionals.

El sindicat, que ha recordat que no s'ha registrat cap cas d'infecció a Catalunya, ha mostrat preocupació per una possible utilització racista i xenòfoba cap a les persones d'origen asiàtic.

Ha destacat que l'esdeveniment tecnològic és una activitat econòmica "molt important" per a Barcelona i tot Catalunya, i ha reivindicat que les condicions laborals dels treballadors han d'estar a l'alçada de la feina que desenvolupen.

"Volem feina de qualitat i drets laborals i socials. A Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i a Catalunya no hi pot haver precarietat. Ara és l'hora de conjuminar forces per impulsar una economia al servei de les persones", ha afegit.

Contador