Publicat 16/4/2019 11:58:37 +02:00CET

CCOO desconvoca la vaga que tenia prevista aquest dimecres a Adif

Estación de tren de Algeciras
ADIF/ARCHIVO

MADRID, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

CCOO ha desconvocat la vaga que tenia programada en l'empresa Adif aquest dimecres, 17 d'abril, que coincidia amb la segona part de l'operació sortida de Setmana Santa, segons ha informat el sindicat.

La formació suspn la convocatria després de rebre una carta de la Direcció de Recursos Humans d'Adif en la qual exposa que el nou conveni de la companyia ha rebut l'informe favorable de la Comissió de Seguiment de Negociació Collectiva de les Empreses Públiques.

Amb la convocatria de vaga, CCOO pretenia criticar el fet que encara no ha entrat en vigor el nou conveni collectiu d'Adif malgrat que est acordat amb els sindicats des del passat mes de desembre.

El sindicat manté per ara la segona de les dues jornades de vaga que té convocades, la del 26 d'abril. la desconvocatria dependr del resultat de la reunió dels sindicats amb la direcció de l'empresa que hi ha prevista el dia 24, segons va assegurar.

Després de la desconvocatria de l'aturada que CCOO tenia prevista aquest dimecres, encara queda vigent la que ha convocat el collectiu de controladors ferroviaris d'Adif i el Sindicat de Circulació Ferroviria.

Els serveis mínims que s'han decretat garanteixen la circulació del 95% dels trens, una de les de més mobilitat de viatgers, la qual cosa implica la cancellació de 46 trens, 19 d'ells d'Alta Velocitat i Llarga Distncia.