Publicat 13/3/2019 15:30:54 +01:00CET

CCOO demana "respostes estructurals" davant l'increment del preu del petroli

Gasolinera
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha demanat "respostes estructurals" davant l'increment del preu del petroli i un canvi en la política energtica per reduir la dependncia de la que es produeix fora d'Espanya i que, a més, té un fort impacte ambiental com el dels combustibles fssils.

Així ha reaccionat en un comunicat després de publicar-se aquest dimecres que l'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya ha pujat tres dcimes al febrer respecte al gener, alhora que la taxa interanual ha escalat una dcima, fins a l'1,1%.

El sindicat ha instat una transició rpida i efectiva a un model basat en energies renovables i en polítiques d'estalvi i eficincia, que es basin en la producció autctona, neta i sostenible i que generi llocs de treball.

També ha reclamat millorar l'abonament social per eradicar la pobresa energtica i recuperar la llei d'emergncia habitacional per assegurar l'accés als subministraments bsics i ampliar la protecció als collectius més vulnerables.

Ha afegit que s'han d'aprovar els pressupostos per assegurar la suficincia de recursos per al Pacte Nacional per a la Indústria, el Pacte Nacional per a la Transició Energtica i la Llei del Canvi Climtic, i evitar que pugin els preus de l'electricitat.