Publicat 30/4/2019 18:09:39 +02:00CET

CCOO demana al Parlament que els horaris dels comeros siguin fins a les 21 hores tot l'any

CC.OO. y UGT de Catalunya piden "llenar las calles" el 1 de mayo tras las elecciones
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CCOO Serveis de Catalunya, Luis Jiménez Mesa, ha demanat aquest dimarts en comissió parlamentria al Parlament de Catalunya que es modifiqui l'horari comercial, per a tot l'any fins a les 21 hores com a mxim.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat ha defensat que aquesta mesura és "favorable per a les persones treballadores i per al conjunt del sector", així com per a la racionalització d'horaris a la societat, com estableix el Pacte per la Reforma Horria.

Aquesta proposta va ser avalada per més de 12.000 signatures de treballadors de l'mbit del comer, recollides l'abril del 2018 i entregades el maig a la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

"La implementació del tancament a les 21 hores durant 8 mesos no ha tingut repercussions negatives per al sector, sinó positives per a la conciliació de la vida personal i laboral", ha sostingut el sindicat, que ha criticat que la llei recull massa excepcions per allargar l'horari comercial.

A més, CCOO s'ha comproms a fer avanos per fer possible el que diu el Pacte per la Reforma Horria en el punt 7.5, que fixa com a objectiu que els comeros tanquin a les 19.30 hores el 2025.