Publicat 25/5/2020 11:24:59 +02:00CET

CC.OO. critica que el pla de suport a l'automoció del Govern "no compleix"

Imatge d'una dona treballant en la planta de Nissan a Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

CC.OO. de Catalunya i la seva federació d'Indústria han criticat que el pla de suport a la indústria de l'automoció que el Govern vol impulsar "no compleix amb les necessitats actuals del sector, ni a curt ni a mitjà termini" i han demanat revisar les seves mesures i recursos, davant el nou context provocat pel coronavirus i la situació de Nissan.

En un comunicat aquest dilluns, han cridat a coordinar els treballs amb el Ministeri d'Indústria per "alinear" les propostes d'un sector que significa el 10% del PIB en el conjunt d'Espanya i ocupa a més de 130.000 persones a Catalunya.

El sindicat ha subratllat que el pla del Govern té una dotació pressupostària associada que no permet fer les intervencions estructurals que necessita el sector i ha agregat que els Pressupostos de la Generalitat recentment aprovats dediquen al pla 2,9 milions d'euros, la qual cosa ha ratllat de "totalment insuficient".

"El sector de l'automoció aborda canvis profunds a nivell mundial i Catalunya té una capacitat instal·lada per aspirar a formar part de l'avantguarda dels canvis, mantenint l'hegemonia d'un sector capdavanter per a la indústria del nostre país", ha defensat.

Per a l'organització, aquest pla ha de ser treball "de manera urgent" per garantir la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya.