Publicat 10/7/2019 11:52:30 +02:00CET

CCOO celebra la creació del pla de suport a la indústria de l'automòbil

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha celebrat la creació del pla de suport a la indústria de l'automòbil que va presentar aquest dilluns la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

El sindicat, a través d'un comunicat aquest dimecres, ha mostrat la seva conformitat amb el fet que el pla s'hagi presentat en l'àmbit de l'executiva del Consell Català d'Empresa, que considera que és l'òrgan d'acord de les polítiques industrials a Catalunya.

A més, ha manifestat que, davant del procés de transformació al qual s'enfronta el sector de l'automòbil i la mobilitat, són necessàries polítiques de planificació, finançament, formació, investigació i desenvolupament de tecnologies.

L'organització també ha reclamat la creació d'un cens d'empreses que "presentin riscos i oportunitats" davant dels canvis del sector i, a més, que aquestes actuacions es coordinin amb les estratègies a nivell estatal, tenint en compte els fabricants, les indústries auxiliars i de components.

Una altra de les reivindicacions del sindicat ha estat que es garanteixi una transició justa en l'ocupació, que es tradueixi en una transformació dels llocs de treball i que faci viable l'adaptació als nous desafiaments tecnològics amb el manteniment de l'ocupació en el sector.