Publicat 10/8/2020 14:11:40 +02:00CET

CC.OO. de Catalunya veu "insuficient" el decret de teletreball per a funcionaris

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

CC.OO. de Catalunya ha considerat com a "insuficient" el decret aprovat la setmana passada pel Govern per regular el teletreball entre els funcionaris de la Generalitat, que contempla un màxim de dues jornades a la setmana de treball des de casa.

El sindicat ha remarcat que la nova norma "només" serà aplicable a uns 40.000 empleats públics del total de 135.000 que treballa a l'administració catalana, segons ha manifestat en un comunicat aquest dilluns.

En aquest sentit, ha exposat que el Govern ha exclòs i discriminat al personal estatutari dels serveis de salut i cossos penitenciaris i docents, entre altres col·lectius, i ha reclamat poder negociar la seva inclusió en una nova regulació.

L'organització liderada per Javier Pacheco ha criticat també que el decret no contempla la creació d'una comissió de seguiment d'aquesta nova modalitat en l'administració catalana per valorar els seus resultats amb representació sindical.

El decret del Govern estableix un sistema mixt que combina treball presencial i no presencial amb un màxim de dues jornades diàries senceres de teletreball, ampliables a tres per al personal destinat al Districte Administratiu.

Fixa que l'adhesió a la modalitat de teletreball es farà voluntàriament, a sol·licitud dels empleats públics, per un període màxim d'un any prorrogable.