Publicat 25/4/2019 17:01:37 +02:00CET

CCOO de Catalunya destaca que l'augment del salari mínim no ha afectat el mercat laboral

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha declarat que l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) a 900 euros, no ha afectat negativament el mercat laboral a Catalunya, segons ha manifestat en un comunicat.

El sindicat ha valorat així l'Enquesta de Població Activa (EPA) que ha fet pública aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que ha situat la taxa d'atur a Catalunya en l'11,64% i el nombre total d'aturats en 446.600 persones.

L'augment del 22% del SMI ha beneficiat 158.600 treballadors a Catalunya, la qual cosa suposa un 5,9% dels assalariats, i segons el sindicat, la mesura ha perms traslladar part dels beneficis empresarials a les persones amb rendes més baixes.

A més, el sindicat ha exigit una srie de mesures per millorar la situació del mercat laboral, entre les quals hi ha la derogació de la reforma laboral i la creació de polítiques d'igualtat per beneficiar l'ocupació de la dona.

El sindicat també considera urgent combatre la cronificació de l'atur amb més inversió pública per potenciar sectors productius que generin llocs de treball de qualitat.