CCOO de Catalunya demana un nou Pacte Nacional per garantir l'accés a l'habitatge

Publicat 7/1/2020 15:29:59CET

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha demanat un nou Pacte Nacional per l'habitatge que contempli noves polítiques, mecanismes i instruments per garantir l'accés a l'habitatge i la disminució de la desigualtat i precarietat.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat també ha demanat una nova llei de l'habitatge que compleixi "àmpliament" la seva funció social i deixi de ser una inversió especulativa.

Ha valorat positivament el nou decret llei de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, que va aprovar el Govern el 23 de desembre, i ha plantejat algunes consideracions.

Per CCOO de Catalunya, la proposta de lloguer social hauria de ser exigible mentre la família es trobi en situació vulnerable i d'exclusió social, o fins que l'administració pública competent hagi donat una alternativa digna, un cop descartat el límit de tres anys.

Ha reclamat crear un índex de preus basat en més factors socioeconòmics, més enllà de l'oferta i la demanda, com l'IPC, el salari mitjà i el salari més freqüent, i el cost de la vida, entre d'altres.

Segons el sindicat també falta una "proposta contundent" per regular el mercat immobiliari, evitar l'especulació financera i el capital fictici que genera bombolles i crisis profundes.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista