Publicat 12/4/2019 16:21:13 +02:00CET

CCOO de Catalunya demana lloguers i energia a preus assequibles

El precio de la vivienda en Asturias desciende un 2,7% en el primer trimestre de 2019
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha demanat polítiques públiques que garanteixin lloguers assequibles i estables, sobretot, per als joves, i que redueixin la dependncia energtica de l'exterior amb una transició de model que permeti reduir els costos per als ciutadans i empreses i un menor impacte mediambiental.

En un comunicat, el sindicat ha valorat així les dades definitives de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya, publicats aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que han situat la taxa interanual a l'1,4% aquest mar, tres dcimes més que el mes anterior.

Sobre l'habitatge, l'organització ha advocat per augmentar el parc públic i aplicar integralment la Llei 24/2015 d'emergncia habitacional i pobresa energtica, a més de demanar un marc legal que faciliti els lloguers socials i el dret a l'emancipació i doni alternatives per a les persones desnonades.

També ha demanat eliminar "de manera urgent" les mesures més lesives de la Reforma Laboral del 2012, com la prioritat aplicativa del conveni d'empresa, que ha criticat que permet pactar salaris inferiors que els que fixa el collectiu.

El sindicat ha reiterat que s'han de traslladar als convenis sectorials les millores pactades en l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Collectiva (AENC) i l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), i establir una dotació pressupostria per executar el Pacte Nacional per a la Indústria "sense més dilacions".

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per la mort d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 2. 2

  Els professionals de la sanitat privada acusen el Govern de "discriminació"

 3. 3

  L'IEC incorpora Sebastià Alzamora i Vicent Partal a la Secció Filològica

 4. 4

  Mor un ciclista atropellat per un conductor begut a Tortosa (Tarragona)

 5. 5

  Lleida detecta cinc positius en una residència per a persones sense llar