Publicat 19/7/2019 13:27:17 +02:00CET

CCOO de Catalunya assegura que el Pacte Nacional per a la Indústria "no progressa prou"

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha assegurat que el Pacte Nacional per a la Indústria "no progressa prou", una vegada ha superat la meitat del període d'aplicació, per la qual cosa demana al Govern el màxim esforç per complir amb allò que es va pactar.

En un comunicat aquest divendres, el sindicat ha assenyalat que el pacte compta amb un grau de compliment que en nombres absoluts podria ser acceptable, però que vist amb una mirada més àmplia "evidencia algunes problemàtiques".

També ha alertat que la falta de pressupostos de la Generalitat en els dos últims anys i "la falta d'acció parlamentària i legislativa" posa en un greu risc d'incompliment tant les partides pressupostàries com l'acció administrativa compromesa.

"Sembla que el Govern ha renunciat a les mesures que són les principals palanques de l'administració per transformar estructuralment l'economia productiva de Catalunya", ha lamentat el sindicat.

Segons recull l'organització sindical, aquestes mesures són la transformació de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en l'Agència de Recursos de Catalunya; l'Institut Català de l'Energia (Icaen) en una agència per a la transició del model energètic, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en una agència de gestió integral de recursos hídrics, entre d'altres.

El sindicat ha manifestat la seva voluntat de donar suport al pacte a través d'organismes com el Consell Català de l'Empresa, taules sectorials i àmbits de treball específic com els del sector de l'automòbil i la mobilitat.

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 4. 4

  Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"

 5. 5

  Granollers (Barcelona) adapta un pavelló per a persones sensellar infectades per coronavirus