El CCN i un grup britànic creen un fons per donar liquiditat a empreses a Catalunya

Publicat 19/12/2017 19:04:16CET

BARCELONA, 19 Des. (EUROPA PRESS) -

El Cercle Català de Negocis (CCN), diversos inversors privats catalans i el grup britànic Mangla han creat un fons d'inversió valorat en 345 milions d'euros amb la finalitat d'oferir liquiditat a empreses amb seu a Catalunya.

Segons ha informat el CCN aquest dimarts en un comunicat, el CCN-Overseas Liberty Fund s'ha creat donades les restriccions de l'accés al crèdit, les necessitats de liquiditat de les empreses, l'elevat cost dels diners i els creixents riscos polítics i econòmics de la zona euro, i amb l'objectiu d'oferir vies alternatives de finançament a empreses amb seu social preferentment a Catalunya i Balears.

Els promotors del fons d'inversió són el CCN, diverses 'family office' catalanes i el grup britànic Mangla, que és l'accionista majoritari de GSX, una empresa privada especialitzada en la creació i la comercialització de productes financers que té com a principals socis inversors privats del Regne Unit i el Sud-est asiàtic.

AMPLIACIÓ

Segons el CCN, els promotors del projecte ja han acordat la incorporació d'actius immobiliaris al fons d'inversió per valor de 345 milions, amb l'objectiu d'incorporar actius per valor de 855 milions addicionals durant el primer trimestre de 2018, fins a aconseguir els 1.200 milions.

Per a això, els promotors del fons obriran pròximament una segona ronda de negociacions a què es podran incorporar aquelles empreses i propietaris que ho sol·licitin directament al CCN.

L'objectiu del fons és oferir a empreses i particulars la possibilitat de generar liquiditat, ja sigui d'una part o la totalitat del seu actiu immobilitzat segons les necessitats amb la finalitat d'augmentar el seu actiu circulant.

Els actius immobiliaris que integren el fons en aquests moments són immobles amb activitat econòmica que procedeixen principalment del sector comercial i industrial, i que generen una rendibilitat mínima del 4,53% i mitjana neta del 6,57%, adquirits principalment en la modalitat de 'leaseback' --venda amb un contracte d'arrendament financer sobre l'actiu--.

El CCN i Mangla preveuen que el fons d'inversió es pugui comercialitzar a partir del primer trimestre de 2018, la qual cosa es faria exclusivament a través d'operadors britànics i preferentment als mercats financers de l'entorn de la lliura esterlina.

Les operacions de compravenda d'immobles poden incorporar la possibilitat que el venedor pugui recuperar l'actiu una vegada resoltes les seves necessitats de tresoreria o amortitzades les seves inversions.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.