Publicat 19/5/2014 16:29:29 +02:00CET

La CCMA defensa mantenir els seus canals a la TDT per garantir una oferta plural i en català

Fèlix Riera, E. Sallent, Brauli Duart
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assegurat que vol mantenir i fins i tot incrementar la seva oferta audiovisual a la televisió digital terrestre (TDT), que ha considerat imprescindible per al ple desenvolupament del servei públic de comunicació audiovisual.

"A Catalunya, ens ha costat 30 anys tenir una televisió pública amb la potència i el reconeixement que avui té TV3", ha asseverat el president de la CCMA, Brauli Duart, que ha afegit que la seva oferta plural, en català i la seva qualitat tenen una alta valoració entre els ciutadans.

"La volem mantenir i, si podem, incrementar, però en cap cas reduir, com ara pretenen amb la proposta de treure'ns la meitat dels canals", ha aprofundit, mitjançant un comunicat.

Duart reacciona així després que el conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, hagi assegurat aquest dilluns que el Govern espanyol vol reduir a la meitat l'espai a la TDT que gestiona la CCMA, cosa que, segons ha dit, es podria aprovar per Reial decret al Consell de Ministres d'aquesta mateix divendres.

D'aquesta manera, Duart ha tornat a incidir en la resposta que per carta va transmetre a la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació l'octubre del 2012 davant d'informacions que apuntaven que el Govern espanyol volia extingir el segon multiplex que gestiona la CCMA.

"Des de la Corporació ens oposarem als canvis que ens volen imposar i estarem al costat del Parlament i de la Generalitat en la defensa del model d'èxit de TV3, com televisió nacional de Catalunya", ha sostingut.

La CCMA reafirma la seva voluntat de mantenir la gestió dels dos multiplex que actualment contenen les emissions dels canals TV3 (emissió en definició estàndard), 3/24, Súper3/33, Esport3 i TV3 HD, i el segon multiplex, a més d'incloure les emissions en alta definició de TV3, està destinat a la reciprocitat dels canals de les comunitats de parla catalana.