BARCELONA, 2 febr. (EUROPA PRESS) -
El cava Mostesquius 1918 Gran Reserva Rosat Brut Nature 2009 del celler Most Doré, a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), ha estat distingit com a "millor escumós rosat" amb la Gran Medalla d'Or del certamen Barcelona Rosé International Bubbles Awards, que ha lliurat els premis de la seva primera edició aquest diumenge a Barcelona.
En la primera edició d'aquest concurs, creat per promocionar i potenciar els vins escumosos rosats, s'han presentat 80 espumosos de mig centenar de cellers d'Europa, informa en un comunicat l'organització, a càrrec de Vadevi.cat.
Un jurat de someliers professionals ha atorgat les medalles d'or, plata i bronze de les quatre categories del concurs, segons els resultats d'un tast a cegues que es va desenvolupar el 30 de gener en el Wine Tools Center (WITO) a Barcelona, amb copes "d'última generació" específiques per cada escumós.
ESCUMOSOS ANCESTRALS
Aquesta és la primera ocasió en què els escumosos elaborats pel mètode ancestral han pogut competir en un concurs de vins en una categoria específica, fet que l'organització destaca perquè aquests escumosos, "encara desconeguts pel gran públic, són cada vegada més elaborats pels cellers".
En aquesta categoria, el jurat ha atorgat la medalla d'or a l'Efervescent 2019, un escumós elaborat amb garnatxa negra pel celler Arché Pagès de Campmany, a Girona.
La medalla d'or al millor escumós elaborat pel mètode tradicional amb fins a 15 mesos de criança ha recaigut en el cava Pere Ventura Tresor Rosé, elaborat pel celler Pere Ventura amb raïm conreat entre 250 i 600 metres d'alçada a la Conca de Barberà (Tarragona).
En la categoria d'escumosos elaborats pel mètode tradicional i amb 15 a 30 mesos de criança, ha resultat guanyador el Perles Roses Brut Reserva de caves Naveran, que s'elabora a partir de raïm pinot noir provinent de l'Alt Penedès (Barcelona).