Publicat 03/04/2025 17:59

La Càtedra AgroBank de la UdL dona un premi a un projecte per eliminar substàncies en els vins

Lliurament del Premi a la Transferència del Coneixement
CAIXABANK

LLEIDA 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha atorgat el premi a la transferència de coneixement a un projecte que aprofundeix en l'ús de fibres vegetals derivades dels orujos de raïm per eliminar les substàncies indesitjables en els vins.

El projecte ha estat desenvolupat per investigadors de la Universitat de Múrcia i de l'empresa Agrovin, segons ha informat aquest dijous CaixaBank en un comunicat.

El projecte guardonat posa de manifest que, en determinades situacions, cal eliminar alguns components del vi que poden afectar negativament la seva qualitat com, per exemple, un excés de compostos fenòlics, que poden afectar l'astringència, o fins i tot de residus de plaguicides.

En aquest sentit, fins ara s'han fet servir compostos com la bentonita i proteïnes com la gelatina, la caseïna i l'ovoalbúmina, tot i que els canvis recents en la legislació han posat en dubte l'ús d'aquests productes.

En conseqüència, aquest estudi ha analitzat la viabilitat de la utilització de fibres vegetals, més o menys purificades i extretes dels orujos de raïm, com a productes amb propietats adequades per actuar en l'afinat dels vins, amb un resultat molt positiu.

Contador