Publicat 8/7/2019 12:30:18 +02:00CET

CatComú creu que la Diputació de Barcelona evidencia la "guerra pel poder" entre ERC i JxCat

El portaveu de CatComú, Joan Mena
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha sostingut aquest dilluns que el pacte entre el PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona demostra la "guerra pel poder" que mantenen ERC i JxCat per liderar l'independentisme.

Ho ha dit en una roda de premsa, després que el PSC i JxCat hagin pactat governar conjuntament la Diputació de Barcelona amb la presidència per als socialistes, cosa que ha generat moltes crítiques per part d'ERC.

Mena ha afirmat que la proposta dels comuns per a la Diputació era construir un govern d'"esquerres i progressista" juntament amb el PSC i ERC, perquè defensa que aquests tres partits tenen majoria absoluta i que serviria per posar aquesta institució al servei de polítiques progressistes.

No obstant això, considera que el pacte entre el PSC i JxCat demostra la divisió que hi ha dins de l'independentisme: "Sembla que estan més preocupats per la guerra pel poder que no per posar les institucions al servei de les persones", i que això també es veu a la Generalitat.

A més, ha recriminat al PSC haver optat per JxCat en lloc de buscar un pacte d'esquerres, cosa que, segons ell, corrobora que quan els socialistes tenen possibilitats de fer un govern progressista "miren a la dreta".