Actualitzat 04/04/2016 11:54 CET

Catalunya va ser la quarta regió europea a captar més inversió estrangera el 2015, segons 'Financial Times'

Jordi Baiget, conseller de Empresa y Conocimiento de la Generalitat
EUROPA PRESS

El Govern va gestionar 112 projectes de multinacionals el curs 2014-15

   BARCELONA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Catalunya va ser la quarta regió a Europa que va captar més inversions estrangeres el 2015, amb de 5.224 milions d'euros, i va passar de la setzena posició fins al quart lloc, segons l'informe FDI Markets del 'Financial Times'.

   Ho ha explicat aquest dilluns el conseller d'Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget, en un esmorzar informatiu a l'Iese, en què ha subratllat que Catalunya només queda superada per Escòcia, Anglaterra i Moscou, per la qual cosa és "la primera regió continental occidental" en la captació absoluta d'inversions estrangeres.

   El FDI Markets del diari 'Financial Times' és el mateix informe que va situar Catalunya com la zona més atractiva del sud d'Europa per a la temporada 2016-17.

   Baiget ha remarcat que aquestes dades confirmen les del Ministeri d'Economia --que van indicar que Catalunya va incrementar en un 57% la inversió estrangera--, i que moltes inversions provenen de països europeus --que creu que estan atents al procés sobiranista--, fet que demostra la confiança que es farà mantenint la "seguretat jurídica", ha dit.

   Es tracta de la xifra més elevada obtinguda per Catalunya des que es va crear el rànquing el 2003, i supera països com Holanda, França, Turquia i Irlanda, entre d'altres.

   Segons les dades del Govern central, els Estats Units va liderar la inversió el curs 2014-15, amb el 16,9% del total, seguit de França (11,6%), el Japó (8%), la Xina (7,2%), Alemanya i Suïssa, totes dues amb el 5,3%.

PAPER DEL GOVERN ESPANYOL

   En el període 2014-15, els projectes gestionats per Catalonia Trade Investment --responsable de l'atracció d'inversions de la Generalitat-- van suposar la creació i el manteniment de 10.152 llocs de treball.

   En total, va ajudar a materialitzar 112 projectes d'inversió d'empreses multinacionals, un 38,4% de les quals no tenien presència a Catalunya i que han suposat una inversió total de 637,4 milions en aquest període, la millor des que va néixer Catalonia Trade Investment, el 1985.

   Baiget ha assegurat que aquestes dades posen de manifest que "per cada euro públic s'han atret 150 euros d'inversió estrangera", i que per cada feina creada o mantinguda s'han destinat 682 euros.

   El conseller ha ressaltat el paper de Catalunya com a pol d'atracció d'inversions, però ha destacat que "molts projectes estan embussats" a l'espera que es materialitzin infraestructures com el corredor nediterrani i el tercer fil ferroviari.

PERFIL DE L'EMPRESA

   Pel que fa al nombre de projectes gestionats per la Generalitat, el sector de les TIC va ser el que més va captar (25,8%), seguit de l'automoció (15%), els serveis (8%), l'agroalimentari, l'electrònica, la biotecnologia i la química (5,3%), i la metal·lúrgica i el tèxtil (4,5%).

   Per quantitat econòmica, els projectes industrials-manufacturers van liderar la classificació amb el 36,6%, seguits dels serveis (22,3%) i la instal·lació d'oficines centrals (12,5%).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés