Publicat 18/7/2019 12:34:39 +02:00CET

Catalunya va recuperar el 2018 el PIB per càpita anterior a la crisi

Economía/Macro.- La riqueza de las familias aumenta un 4,1% en el primer trimestre, hasta los 1,45 billones de euros
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

Catalunya va recuperar l'any 2018 el PIB per càpita anterior a la crisi, en situar-se en els 32.000 euros, dos anys després d'aconseguir un PIB similar als nivells previs a la crisi, segons l'Informe Anual de l'Economia Catalana 2018 que s'ha presentat aquest dijous en roda de premsa.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la directora general d'anàlisi econòmica, Marta Curto, i de la secretària d'Economia, Natàlia Mas, ha destacat que Catalunya va créixer un 2,6% el 2018, i preveu fer-ho en un 2,2% aquest any, en el marc d'una lleugera desacceleració global.

"És una molt bona dada, és una dada excel·lent. Entrem en una etapa més sostinguda, però positiva", ha afirmat Aragonès, i ha dit que l'últim any ha demostrat fortalesa tot i ser un any difícil per a les economies del voltant.

En aquest sentit, Natàlia Mas ha explicat que Catalunya continua creixent de manera "positiva" i entra en una fase més madura i de lleugera desacceleració dins d'un entorn internacional amb incerteses.

"Encarem aquesta nova fase amb una economia sòlida i enfortida. Darrere del bon comportament econòmic hi ha un patró de creixement més equilibrat", ha conclòs Mas.

el més llegit

 1. 1

  Més de 300 concentrats davant el Consolat dels EUA a Barcelona demanen "justícia"

 2. 2

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 3. 3

  L'alcalde de Nova York confirma la detenció de la seva filla en les protestes i no descarta el toc de queda

 4. 4

  Catalunya suma 12.280 morts per coronavirus, 11 l'últim dia

 5. 5

  La Generalitat planteja que Barcelona passi a la Fase 2 el dilluns 8 de juny