Publicat 18/09/2020 16:47CET

Catalunya prorroga una setmana les mesures restrictives a Reus

Conselleria de Salut de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

TARRAGONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha prorrogat una setmana diverses mesures restrictives a Reus (Tarragona) per contenir el brot de covid-19, i ha introduït especificitats en relació amb l'inici del curs escolar i universitari.

En una resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) que ha recollit Europa Press, Salut proprroga aquestes mesures un altre període de set dies a partir d'aquest divendres, sense perjudici de la vigència d'altres d'àmbit territorial superior.

Així, la Generalitat recomana als ciutadans que només surtin de casa per anar a la feina, a centres sanitaris, cuidar persones grans, menors i dependents, anar a entitats financeres, accedir a establiments comercials d'alimentació o d'altres amb cita prèvia, reunir-se i fer activitats culturals i de lleure amb el seu grup de convivència habitual o renovar permisos i documentació oficial, entre d'altres desplaçaments.

Recomana que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones que necessiten suport, i assenyala que el grup ha de ser com més estable possible.

Les resolucions també remarquen que s'han d'adoptar mesures d'higiene i protecció als centres de treball, potenciar l'ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% l'aforament en els actes religiosos, reunions socials de fins a 10 persones i no consumir-hi aliments ni begudes.

Respecte als establiments d'hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum sempre s'ha de fer en taula, l'aforament a l'interior es limita al 50% amb distància d'1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per a cadascuna, i l'horari de tancament a la 1 de la matinada.

50% A LES TERRASSES

Als establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns se situa en el 50%, i als d'hostaleria i restauració, la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses és del 50%, amb una distància de dos metres entre taules.

La resolució assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant en recintes estables com a l'aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials del Procicat.

Les activitats docents, de lleure infantil i juvenil i les d'intervenció socioeducativa, incloent el transport escolar, s'han de dur a terme d'acord amb els corresponents plans sectorials del Procicat i la normativa relacionada, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de salut.

Les resolucions indiquen que els desplaçaments per anar als centres educatius s'han de fer tenint en compte les mesures destinades a evitar aglomeracions als accessos, que preveu el Pla d'actuació per al curs 2020-2021.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés