Publicat 16/01/2015 17:11

Catalunya ocupa el lloc 38 comparant-se amb els 60 països més competitius

El conseller F.Puig y el profesor de IMD A.Bis
GENCAT

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

Catalunya ocupa la posició número 38 en una classificació amb els 60 països més competitius, segons un estudi complementari a l'Informe Anual de Competitivitat Mundial que elabora des de fa 25 anys l'escola de negocis suïssa IMD, que aquest any ha analitzat les dades catalanes a petició de la Generalitat.

L'estudi, elaborat en el cas de Catalunya amb la mateixa metodologia que l'Informe Anual de Competitivitat Mundial d'IMD --que situa Espanya en el lloc 40--, també conclou que Catalunya lidera les economies de la Mediterrània, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha recollit aquest divendres el document en un acte a Lausanne, ha assenyalat que aquest estudi vol ser "una radiografia objectiva, independent i homologable" de la competitivitat de l'economia local.

També ha destacat que serveix per conèixer els punts febles a afrontar "per garantir en el futur la competitivitat" i guiar les actuacions del Govern i els agents econòmics i socials.

A més, fonts de la Conselleria d'Empresa i Ocupació han explicat a Europa Press que la voluntat de la Generalitat és encarregar més estudis a IMD en el futur.

L'estudi es divideix en quatre blocs, i Catalunya obté els seus millors resultats al d'infraestructures (lloc 29) i eficiència empresarial (33), mentre que registra pitjors registres en eficiència governamental (43) i resultats econòmics (43).

Els resultats econòmics, amb dades estadístiques corresponents al 2013, penalitzen l'elevat índex d'atur --en especial el juvenil-- i la seva durada, tot i que Catalunya també té factors positius com el baix risc de deslocalització productiva i de serveis, els ingressos per turisme i la diversificació de les exportacions.

Respecte a eficiència governamental, l'informe detecta necessitat de reformes estructurals relacionades amb la transparència, la corrupció, la burocràcia i les barreres de començament a l'activitat econòmica.

En eficiència empresarial destaca la productivitat, la disponibilitat de mà d'obra i l'entorn favorable a l'activitat empresarial, mentre que Catalunya flaqueja en accés a finançament, formació i aprenentatge.

En infraestructures, destaca la bona posició en salut, ensenyament i medi ambient, i com a punts febles semblen l'accés a l'aigua i primeres matèries, el subministrament d'energia, la qualitat del transport aeri, la logística i el nivell d'infraestructures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés