Publicat 14/9/2020 15:47:37 +02:00CET

Catalunya identifica quatre casos de reinfecció per coronavirus

Test ràpid de detecció d'anticossos (Arxiu)
Ricardo Rubio - Europa Press

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), Bonaventura Clotet, ha anunciat aquest dilluns que han detectat quatre casos de reinfecció per covid-19 a Catalunya.

En unes declaracions a Rac1 que ha recollit Europa Press, Clotet ha concretat que dos dels afectats són professionals sanitaris, tots dos ingressats a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) --conegut com Can Ruti--, un dels quals a la unitat de vigilància intensiva (UCI).

El doctor ha avisat que s'ha de continuar prenent mesures de protecció encara que s'hagi superat la covid-19 perquè, en funció de la quantitat d'anticossos que té una persona, és "possible que no quedi protegida".

Dels quatre casos de reinfecció, Clotet ha explicat que tres presenten un quadre de símptomes lleu mentre que el pacient ingressat a l'UCI mostra "una evolució bona".

Clotet ha demanat a la ciutadania que no abaixi la guàrdia i ha vaticinat que hi ha "molts més exemples" de reinfecció a l'Estat que passen inadvertits perquè els símptomes són de caràcter lleu.

Contador