Publicat 5/8/2019 15:06:11 +02:00CET

Catalunya i Escòcia destinen 1,5 milions a impulsar projectes d'innovació tecnològica

Acció i l'agència escocesa de suport empresarial Scottish Entreprise han acordat promoure projectes conjunts
LA GENERALITAT

BARCELONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

Catalunya i Escòcia destinaran fins a 1,5 milions d'euros a impulsar projectes d'innovació tecnològica entre empreses de tots dos territoris, de la mà de l'agència per a la competitivitat de la Generalitat-Acció i l'agència pública escocesa Scottish Entreprise.

En un comunicat aquest dilluns, la Conselleria d'Empresa i Innovació ha informat que se subvencionaran projectes d'una durada de 2 anys i mig en sectors estratègics com la mobilitat, les ciències de la salut, la indústria 4.0, la química i l'alimentació, entre d'altres.

Les empreses catalanes tindran temps fins al 10 d'octubre per sol·licitar l'ajuda, i d'aquesta manera, podran treballar amb socis internacionals per "incorporar altres coneixements i desenvolupar nous productes i serveis d'alt valor tecnològic".

A més, l'acord contempla l'organització d'una missió d'empreses catalanes del sector de la salut i de les ciències de la vida a Escòcia, centrada en les teràpies avançades i en la medicina regenerativa.

Acció ha signat acords amb altres països per impulsar projectes d'innovació R+D+I, com amb Alemanya, França, Corea del Sud, Xile i Israel, i ara també amb Escòcia, on un grup d'empreses escoceses manufactureres viatjarà a Catalunya a l'octubre amb motiu de l'IOT Solutions World Congress.