Publicat 17/8/2020 18:26:02 +02:00CET

Catalunya disposa de més de 4.400 instal·lacions d'autoconsum d'energia fotovoltaica

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

Catalunya disposa d'un total de 4.474 instal·lacions d'autoconsum d'energia fotovoltaica, sumant uns 55 megavats (MW) de potència, segons ha informat la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat en un comunicat aquest dilluns.

El departament ha remarcat que la instal·lació d'aquest tipus de sistemes ha tingut un creixement "molt significatiu" des de l'any passat, fins i tot entre els mesos d'abril i juny d'aquest any, en ple estat d'alarma, període en el qual s'han registrat 1.457 noves instal·lacions.

La gran majoria d'aquestes instal·lacions corresponen a l'àmbit domèstic: un 73% té una potència igual o inferior a cinc quilowatts (kW) i només el 7,2% correspon a grans instal·lacions per sobre dels 25 kW, associades al sector industrial i els serveis.

Per zones, Sant Cugat del Vallès (Barcelona) és el municipi que compta amb un major nombre d'instal·lacions d'autoconsum, amb 380, i Barcelona és el que té una major potència instal·lada, amb 3,9 MW.

Així mateix, el municipi amb una major penetració de l'autoconsum entre la seva població és Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona), amb 12 instal·lacions per cada 1.000 habitants, seguida de Tiana i Alella (Barcelona), amb 8 i 7,8 instal·lacions per cada 1.000 habitants respectivament.