Publicat 29/1/2019 19:32:28 +01:00CET

Catalunya busca créixer "intelligentment" fins als 21 milions de turistes estrangers

Turistes a la Rambla de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu el nou Pla Estratgic de Turisme de Catalunya (Petc) 2018-2022, que té com objectiu establir les bases per gestionar l'activitat turística i créixer "intelligentment" fins als 21 milions de turistes internacionals anuals.

El pla vol situar Catalunya com una de les millors destinacions del Mediterrani perqu el 2022 s'assoleixin altres objectius com incrementar la despesa diria per turista, ha informat la Generalitat aquest dimarts en un comunicat.

També contempla arribar al 37% de turistes que visiten la regió fora de temporada alta i incrementar fins al 10% el nombre de turistes allotjats fora del litoral.

Per assolir aquests objectius, el Petc estableix set eixos vertebradors: oferir una experincia turística excepcional, conquistar els turistes adequats, atreure les inversions necessries, fer un turisme intelligent, millorar les condicions competitives de la destinació, millorar la gestió turística i replantejar l'organització, gestió i governana.

Els set eixos es desenvolupen mitjanant 29 iniciatives més concretes, com l'execució d'un programa per a l'eliminació de la pollució visual o l'activació de programes de fidelització de clients, captació d'inversions o d'innovació i tecnologia.

El turisme a Catalunya genera aproximadament l'11% del PIB a la regió, amb més de 400.000 afiliats a la Seguretat Social que representen el 13,8% dels treballadors a Catalunya, 78.000 empreses i 918.000 places d'allotjament.