Actualitzat 29/05/2014 15:54

Catalunya i Baden-Württemberg s'alien per fomentar la mobilitat laboral

F.Puig, B. Öney, W.Kretschmann, A.Mas, T.Bauer y N.Munté
EUROPA PRESS

Mas i Kretschmann estrenyen l'aliança entre regions iniciada el 1988

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre-president de l'Estat de Baden-Württemberg (Alemanya), Winfried Kretschmann, han signat aquest dijous a Barcelona un conveni de col·laboració per fomentar la mobilitat laboral entre els dos territoris.

Després de la rúbrica de l'acord el Palau de la Generalitat, Mas ha explicat als mitjans que és una "bona oportunitat de canalitzar bé una corrent que ja existeix" i de potenciar-la, posant en contacte empreses alemanyes amb joves catalans que busquen feina i formació professional --també FP dual-- i en idiomes estrangers.

"Donem un pas endavant en un tema que per a Catalunya és molt sensible: com podem ajudar la gent jove a tenir feina" després d'aquests anys difícils que s'estan passant, i en vista que l'economia és cada vegada més globalitzada i interdependent, i que el mercat de treball està a tot el món i, sobretot, a Europa, segons ha dit.

Per a Mas es tracta d'un acord de "garanties mútues" perquè els professionals que treballen fora del seu país ho facin en les millors condicions, i d'un exemple més de la col·laboració entre els dos territoris, que el 1988 van crear l'associació --encara vigent-- Quatre Motors per a Europa, juntament amb les regions de Rhône-Alps (França) i Llombardia (Itàlia).

Ha recordat que Catalunya està acostumada a acollir persones de l'exterior, i ha reivindicat que els seus ciutadans també tinguin l'oportunitat de treballar a altres llocs, "i quin millor lloc que Baden-Wüttemberg", amb indústria, model econòmic, de formació i FP que és punt de referència, ha al·legat.

MERCAT LABORAL EUROPEU

Kretschmann ha destacat que el conveni és una "aportació a l'obertura del mercat laboral europeu", i que intenta fomentar la integració i cooperació europea, partint del fet que el seu Estat té un atur molt baix --al contrari que Catalunya--, però té una carència d'experts a causa del seu desenvolupament demogràfic.

"Som dues regions importants i fortes, i volem demostrar a Europa que no és una associació de buròcrates de Brussel·les", sinó que és una cosa molt més important, que aporta pau i llibertat i que suposa reptes com aconseguir una economia sostenible, ha dit.

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha subratllat la necessitat de donar resposta al repte europeu de crear feina amb mesures com aquest conveni, que es planteja "en un horitzó a llarg termini", i davant de la lentitud de la recuperació del mercat laborals, tot i que els fluixos migratoris són un procés dinàmic i bidireccional, segons ha dit.

També han participat a l'acte la consellera de Benestar Social i Famila, Neus Munté, el secretari d'Afers Estrangers i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i la delegada del Govern a Alemanya i Àustria, Mar Ortega.

La delegació alemanya ha estat formada per la ministra de Ciència, Investigació i Art, Theresia Bauer, la d'Integració, Bilkay Öney, i el cònsol i la vicecònsol d'Alemanya a Barcelona, Bernhard Brasack i Imke Fourie, respectivament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés