Catalunya i Baden-Württemberg col·laboren en el desenvolupament del sistema català de refugi

Publicat 25/11/2019 18:55:47CET
Catalunya i Baden-Württemberg col·laboren en el desenvolupament del sistema català de refugi.
GENCAT

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

Catalunya i Baden-Württemberg col·laboraran en el desenvolupament del sistema català de refugi, ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, que prepara un decret de regulació de l'acolliment i el procés de l'autonomia de les persones refugiades.

Amb la vista posada en aquest horitzó, tots dos governs han acordat col·laborar per a l'intercanvi d'experiències en aquest assumpte, segons ha explicat el conseller del ram Chakir El Homrani a la sortida d'una reunió amb el ministre d'Assumptes Socials i Integració de Baden-Württemberg, Manne Lucha.

El conseller es troba de visita oficial a Alemanya juntament amb el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i acompanyats per la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz.

El futur decret del Govern desenvoluparà el Programa Català de Refugi, que es configura com l'instrument de programació, coordinació, execució i avaluació de les polítiques de la Generalitat en la matèria.

La Generalitat ha defensat que les diverses sentències --fins a 18-- assenyalen que les polítiques d'acolliment i integració de les persones immigrades són competència de les comunitats autònomes, i que a més "l'Estat ha de transferir els fons necessaris per finançar-les".