Publicat 22/4/2020 19:35:18 +02:00CET

Catalana Occidente suspèn el repartiment del dividend complementari

Recurs de Catalana Occident
CATALANA OCCIDENTE - Archivo

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració del Grup Catalana Occidente ha decidit suspendre el repartiment del dividend complementari que estava previst sotmetre a votació en la junta d'accionistes que tindrà lloc dijous que ve 30 d'abril.

La cancel·lació de la distribució d'aquesta part dels beneficis respon les recomanacions que l'Autoritat Europea d'Assegurances i Planes de Jubilació (EIOPA, per les seves sigles en anglès) i la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions (DGSFP) han traslladat en les últimes setmanes al sector assegurador sobre les retribucions als accionistes.

No obstant això, el director general de Catalana Occidente, Francisco Arregui, ha assegurat que la decisió s'ha pres també tenint en consideració el "principi de prudència i discrecionalitat empresarial que ha de governar les actuacions del consell, en particular davant una crisi sanitària sense precedents".

D'aquesta manera, l'acord sobre la distribució del resultat queda posposat fins que la cúpula de l'asseguradora formuli una nova proposta i se sotmeti a votació en una junta que se celebrarà dins dels terminis legalment previstos.

D'altra banda, l'òrgan d'administració ha aprovat distribuir un quart dividend a compte dels resultats de l'exercici 2019, per import de 0,20285 euros per acció, que equival a la meitat del dividend complementari originàriament proposat.

81,5 MILIONS EN DIVIDENDS

El grup havia anunciat el passat mes de febrer un augment del 10% del dividend complementari que es pagaria el 13 de maig de 2020 i amb el qual s'esperava repartir un total de 105,85 milions d'euros a raó de 0,8821 euros per acció en dividends amb càrrec a resultats de 2019.

Amb els acords anunciats aquest dimecres, Catalana Occidente haurà distribuït quatre dividends a compte per un total de 81,51 milions d'euros (0,67925 euros per acció) amb càrrec a l'exercici de 2019, la qual cosa representarà un pay-out del 21,1%.

Arregui ha subratllat que el grup compta amb una sòlida posició, tant financera com de solvència. A tancament de 2019, la ràtio de solvència de Catalana Occidente se situava en el 213%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés