Publicat 29/04/2021 17:11CET

Catalana Occident guanya un 25,4% més durant el primer trimestre, fins a 122,6 milions

Archivo - Arxiu - Seu central del Grup Catalana Occident a Sant Cugat del Vallès (Barcelona).
CATALANA OCCIDENTE - Archivo

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

El Grup Catalana Occident va tancar el primer trimestre de l'any amb un benefici de 122,6 milions d'euros, un 25,4% més que el mateix període de l'any anterior; mentre que la facturació va ser de 1.503,6 milions d'euros, un 1,2% més.

Aquest increment és degut a les dues branques de negoci de l'empresa: el negoci tradicional i l'assegurança de crèdit, segons un comunicat de l'empresa aquest dijous.

El negoci tradicional --que inclou les empreses Assegurances Catalana Occident, Plus Ultra Assegurances, Assegurances Bilbao i NorteHispana Assegurances-- va augmentar el seu benefici un 3,1%, fins als 57,1 milions d'euros, i els ingressos un 1%, fins als 884,5 milions d'euros.

Destaca l'increment en el volum de negoci de multirisc, amb un 4,8%, i de diversos, amb un 4,1%; mentre que la ràtio combinada en el negoci tradicional assoleix el 88,9%, una millora de 0,3 punts percentuals.

Per la seva banda, l'assegurança de crèdit --que inclou Atradius, Crèdit i Caució, i Atradius Re-- va incrementar el seu resultat un 40%, fins als 67,6 milions i la seva facturació un 1,4%, fins als 619,1 milions d'euros.

El resultat tècnic de l'assegurança de crèdit va augmentar un 55% interanual, fins als 88,5 milions d'euros i, en conseqüència, la ràtio combinada bruta de reassegurança d'aquesta branca de negoci va disminuir en 25 punts percentuals, fins al 62,3%.

El director general del grup, Francisco Arregui, ha destacat el fet d'obtenir beneficis malgrat la pandèmia i ha explicat que aquestes xifres "demostren l'efectivitat de les mesures" que ha aplicat l'empresa per fer front a la covid-19.

A més, ha assegurat que les dades evidencien que el Grup Catalana Occident ha sabut mantenir la bona evolució del negoci tradicional i "estar còmode" en els riscos subscrits en el negoci de l'assegurança de crèdit.

Els recursos permanents a valor de mercat van augmentar un 3,7% respecte a tancament del 2020, fins arribar als 4.835,9 milions d'euros; mentre que els fons administrats van sumar 15.125,7 milions, un 2,5% més que al desembre.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés