Publicat 31/8/2020 11:34:54 +02:00CET

Castells no assistirà a la reunió amb les comunitats sobre l'inici del curs acadèmic

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, al Senat
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Universitats ha informat aquest dilluns que Manuel Castells no podrà assistir finalment a la Comissió Delegada de la Conferència General de Política Universitària, en la qual es tractarà l'inici del curs acadèmic, després que divendres passat se sotmetés a una operació quirúrgica "de caràcter no greu però sí urgent".

A través d'un comunicat, i unes hores abans que comenci la trobada telemàtica, el departaent ha explicat que la presència de Castells ha estat "en dubte" fins l'últim moment perquè el ministre "ha fet el possible per ser-hi". "Finalment, la seva convalescència li ha impedit participar-hi", assenyalen.

La Comissió Delegada de la Conferència General de Política Universitària es reuneix aquest dilluns amb la presència de les comunitats autònomes. L'objectiu, tal com va informar el Ministeri d'Universitats la setmana passada, és "assegurar una bona coordinació de l'inici del curs" i "garantir que tant el personal docent i investigador, com els estudiants i el personal d'administració i serveis disposen d'informació precisa sobre les mesures sanitàries i educatives que s'aplicaran durant el curs 2020-2021".

L'equip de Castells ha assenyalat que l'operació "ha anat bé" i que el ministre "ha treballat fins aquest mateix divendres per preparar l'inici del curs, tant internament com en coordinació amb la comunitat universitària".

A més, confirmen que serà present a la roda de premsa d'aquest dijous en la qual s'informarà juntament amb el president de Crue Universitats, José Carlos Gómez Villamandos, de tot el que estigui relacionat amb l'inici del curs.

Villamandos ha explicat a Europa Press que en aquesta reunió no només s'abordarà l'inici del curs, sinó que es tractaran altres qüestions, com l'Estatut del Personal Docent i Investigador (PDI), en fase d'esborrany, i altres "inquietuds", com el Reial decret de 2007 d'ensenyaments universitaris oficials, també en fase d'esborrany.

Contador