Publicat 23/9/2019 16:54:17 +02:00CET

Casado s'ofereix per liderar una "majoria centrada" i diu que la desunió del centredreta és letal per a Espanya

El president del PP, Pablo Casado
EUROPA PRESS/ ÁLEX ZEA

Assegura que vol un PP "reconeixible per ser moderat"

MADRID, 23 set. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, s'ha ofert aquest dilluns per "liderar una majoria centrada amb un calendari d'ambicions nacionals" per a les properes eleccions generals del 10 de novembre i ha defensat la "unió" entorn dels populars perquè la divisió és "letal" per a Espanya. Després ha assegurat que vol un PP "reconeixible per ser moderat", i ha subratllat que les "prioritats" de Cs i Vox s'han "allunyat" de les dels seus votants.

En la seva intervenció en el Comitè Executiu Nacional del PP, Casado ha afirmat que "cal fer política per guanyar" i ha afegit que això passa per "unir en les urnes un vot que pot no ser idèntic" però que és "majoritari".

En aquest punt, ha demanat que el centredreta arribi a acords perquè les conseqüències d'una divisió serien "letals" per a Espanya. Segons ha recordat, el PP ha ofert fórmules "de convergència electoral" que han estat "rebutjades" per Cs i Vox. "Crec sincerament que en aquest moment les seves prioritats s'han allunyat molt de les dels seus votants", ha explicat.

Casado ha avisat que la fractura del centredreta "significa desfer un camí històric" que els va portar a la majoria electoral i al Govern d'Espanya. "Unir per guanyar, guanyar per governar i governar per unir Espanya. Per això, hem d'abordar sense descans i sense perdó el problema de la divisió del centredreta", ha proclamat.

ACORDS "DINS DELS PARTITS I ENTRE PARTITS"

El president dels populars ha demanat que el centredreta superi les divisions per poder construir acords "dins dels partits i entre els partits", i ha reconegut que en aquest procés de reagrupació del vot de centredreta cal que les formacions siguin "generoses i pacients".

"Que no siguem iguals no pot significar que siguem esclaus de les nostres diferències", ha ressaltat, i ha afegit que si el preu de mantenir una diferència entre el centredreta és que Espanya es quedi en mans d'un govern de Pedro Sánchez significa que "aquesta diferència no mereix ser defensada".

UN PP "RECONEIXIBLE PER SER MODERAT"

Coincidint amb l'arrencada de la precampanya, Casado ha dit als seus que vol un PP "més ampli, més popular i més integrador, reconeixible per moderat, responsable en la defensa de les seves pròpies posicions i del sistema" que tots comparteixen.

Dins de l'estratègia del PP per recuperar vots que van anar al partit taronja en els últims comicis, ha apostat per "liderar una majoria centrada" i "amb un calendari d'ambicions nacionals, orientat a oferir als espanyols la tranquil·litat i el progrés que desitgen", i que rebutji "cordons sanitaris, exclusions tàctiques i jocs oportunistes".