Publicat 5/2/2019 17:25:35CET

Casado: "Si ERC i el PDeCAT no donen suport als PGE, Sánchez ha de convocar eleccions tret que governi a cop de decret"

Pablo Casado
EP - Archivo

SEGVIA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

El president nacional del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts que si ERC i el PDeCAT no donen suport als pressupostos presentats pel Govern d'Espanya, Pedro Sánchez haur de convocar eleccions tret que pretengui governar "a cop de decret" per tal d'"aguantar a La Moncloa, caigui qui caigui i passi el que passi".

Així ho ha manifestat Casado aquest dimarts durant la visita que ha fet a la planta que la companyia danesa Ontex té a la localitat segoviana de Valverde del Majano, on ha estat acompanyat pel president regional i candidat a la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, i pel candidat a l'Alcaldia de Segvia, Pablo Pérez.

Sobre aquest assumpte, Casado ha assegurat que el més "lgic" seria que un país "sense els comptes aprovats" anés a les urnes, a la qual cosa ha afegit que en el cas que el PDeCat i ERC no donin suport als pressupostos presentats pel Govern sembla evident que Sánchez haur de convocar les eleccions, que va ser el que va manifestar "abans, durant i després" de la moció de censura que el va portar a la Presidncia del Govern.

No obstant aix, el líder del PP creu que s'haurien de convocar eleccions "tret que Sánchez pretengui aguantar, passi el que passi, caigui qui caigui i governar per decret" per allargar la seva estada a La Moncloa.

En aquest sentit, Pablo Casado ha asseverat que el fet que ERC hagi presentat una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat reflecteix que les cessions del PSOE a Catalunya en la negociació d'aquests pressupostos, o que s'hagi incrementat la inversió i la despesa en aquesta regió "més d'un 60 per cent" a costa de la rebaixa en altres comunitats "no ha servit de res".

"Ara el que demanen, directament, és l'amnistia o la retirada de les acusacions de rebellió per part de la Fiscalia, és a dir, el xantatge intolerable a les institucions de l'Estat", ha manifestat Casado, qui ha demanat a Sánchez que no toleri "les agressions" que s'estan produint a Catalunya a la Justícia, i així s'ha referit al fet que aquest mateix dimarts diversos jutjats han aparegut "plens de fem" a més que s'estan produint "escarnis" a jutges, als seus domicilis, als llocs on van a sopar o a les seves residncies d'estiu.

I aix s'est produint "en un país democrtic d'Europa en ple segle XXI" sense que el Govern faci res, ha significat el president nacional del PP, qui ha recordat que la setmana vinent comena el judici del procés sobiranista "per jutjar el cop d'estat més important que ha patit aquest país des del 23-F del 1981" a qu ha afegit que és "inslit" que el president "mantingui l'equidistncia davant dels escarnis dels jutges".

DADES DE L'ATUR

D'altra banda, el president nacional del PP s'ha referit a les dades de l'atur que es van conixer aquest dilluns i que ha assenyalat de "catastrfiques" perqu el passat mes de gener es van destruir a Espanya 600.000 llocs de treball.

Sobre aquesta qüestió, Pablo Casado ha subratllat que el Govern ha fet cas omís als "llums d'alarma" que han llanat les entitats independents, com el Banc d'Espanya o l'Airef, que advertien que seria "un error" apujar "de manera unilateral" el Salari Mínim Interprofessional (SMI) perqu suposaria la destrucció d'ocupació jove.

Per aix, Casado ha insistit en la postura defensada pel seu partit d'incrementar el SMI fins als 850 euros fins al 2020, mesura que es va pactar amb els sindicats i la patronal, i no dur a terme un increment "per imposició de Podem" que ha portat a una pujada de l'atur.

Igualment, considera equivocada la decisió d'apujar les cotitzacions socials un 7 per cent, o la previsió d'increment dels impostos com l'IRPF o el de societat, així com el nou tribut a les tecnolgiques o a les transaccions financeres, perqu ha portat els inversors a un "retrament i a no crear nous llocs de treball".

Com a exemple d'aquesta política errnia, Pablo Casado ha assegurat que quan el PP va deixar el Govern, es creaven al dia 7.000 llocs de treball, mentre que el passat mes de gener s'han destrut a Espanya 6.000 llocs diaris.