Publicat 31/1/2019 20:03:40 +01:00CET

Casado repta Sánchez a convocar eleccions per l'avantatge del PSOE: "Les hi guanyaré"

El president del PP, Pablo Casado
EUROPA PRESS

Apunta a malversació de Tezanos: "Ha convertit el CIS en secretaria d'estudis del PSOE"

TARRAGONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha reptat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a convocar eleccions després de l'últim sondeig del CIS, que situa el PSOE com a primera fora amb un 29,9% d'intenció de vot i al PP com a quart grup del Congrés (14,9): "Jo li dic que convoqui eleccions amb el CIS davant, i li dic que les hi guanyaré".

"Si duplicaria el PP com diu el CIS, per qu no convoca eleccions? Si tan bé van, per qu no convoca eleccions, que l'hi demanem els que suposadament anem darrere?", ha preguntat aquest dijous en declaracions als mitjans a Tarragona.

Casado ha criticat que Sánchez es va presentar a la moció de censura que el va portar a la Presidncia parlant d'eleccions, per que no les convocar "fins i tot amb el CIS falsejat de Tezanos", en allusió al president del CIS, José Félix Tezanos.

Ha esgrimit que, malgrat el que reflecteix el CIS, "només cal llegir la premsa i fer la mitjana de totes les enquestes publicades per veure que el PP ara mateix és l'única alternativa" al Govern de Pedro Sánchez.

El popular ha dit que el Govern socialista "ha convertit el CIS en una secretaria d'estudis del PSOE" i ha apuntat a una possible malversació de fons públics amb la finalitat de beneficiar els socialistes.

"Ja no és una broma pesada sinó malversació de fons públics en benefici partidista", ha dit.

"El súmmum és que, amb els nostres diners, faci enquestes a la mesura de Ferraz el mateix dia que té un escndol amb Torra; Pepu Hernández, el candidat a l'Ajuntament de Madrid, i un escndol internacional" per no reconixer des del principi l'opositor veneol Juan Guaidó com a president.

"UN MENTIDER AL CAPDAVANT DEL GOVERN"

En aquest sentit, ha retret a Sánchez que el cas de Pepu Hernández, que suposadament va muntar una societat per estalviar-se impostos, és "el vuit" similar que esquitxa el PSOE després de l'arribada de Sánchez.

I ha recordat al líder socialista que es va comprometre a expulsar del partit a tot afiliat que tingués una societat patrimonial: "Tenim un mentider al capdavant de la Presidncia del Govern espanyol".

"Menteix i incompleix el barem de regeneració i honestedat que demanava als altres", ha insistit Casado, que ha visitat la capital tarragonina al costat del líder del PP catal, Alejandro Fernández, i l'alcaldable popular a la ciutat, José Luis Martín.

LEVY A MADRID: "NO ESTEM PER AIX"

Preguntat per la possibilitat que la sotssecretria d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, s'incorpori a la llista del partit per les eleccions municipals de Madrid, ha explicant que no s'han definit encara "les llistes al complet".

"El que decideixi el cap de cartell a Madrid ho anirem coneixent, per ara com ara no estem per aix", ha afegit, després de destacar que Levy és respectada i volguda al partit i després d'enaltir la seva tasca com a diputada del Parlament.