Publicat 8/4/2019 16:21:28 +02:00CET

Casado proposa que tots els càrrecs públics prometin la Constitució sense fórmules alternatives

28A.- Álvarez de Toledo (PP) planteja un "rescat democrtic de Catalunya"
EUROPA PRESS

Presenta un programa amb 500 mesures i diu que el PP va a les eleccions a "rescatar" Espanya

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El president del PP i candidat en les eleccions generals, Pablo Casado, ha proposat aquest dilluns que els crrecs públics estiguin obligats a prometre la Constitució en el seu jurament, sense la possibilitat d'utilitzar una fórmula alternativa que "humili" la Constitució.

En l'acte de presentació del programa electoral a Barcelona, ha reivindicat que, amb aquesta modificació de la llei, qui assumeixi un crrec "haur de fer-ho amb el formalisme que estableix la llei electoral i amb la dignitat que mereix" la Constitució.

"No admetrem ni mítings ni proclames ni ultratges" perqu considera que els independentistes han utilitzat altres fórmules per jurar el seu crrec, com ara fer-ho per imperatiu legal.

Casado ha alertat que les fórmules alternatives que han utilitzat alguns partits en els darrers anys s'utilitzaven per argumentar després que no havien jurat la Constitució, per la qual cosa considera que amb aquest canvi legislatiu els juraments no quedaran "a l'atzar de la jurisprudncia constitucional".

"RECUPERAR LA NOSTRA DIGNITAT"

"Ara cal recuperar la nostra dignitat", ha reclamat perqu considera que Espanya est en crisi, dividida territorialment i desprestigiada a nivell internacional.

Per aix, ha destacat que el PP sortir el 28 d'abril a guanyar les eleccions i a "rescatar aquest país" perqu assegura que és la garantia per a tots els espanyols.

"Sortim per recuperar la convivncia a Catalunya, la prosperitat a tot Espanya i per recuperar aquesta trajectria histrica, constitucional, democrtica i exemplar que l'actual inquilí de La Moncloa est disposat a tornar a destrossar", ha afegit.

"UNIR EL VOT PER UNIR ESPANYA"

Segons Casado, Sánchez pretén dividir entre tres el vot del "bloc de centredreta constitucionalista per multiplicar els escons del bloc d'esquerres sobiranista i d'aquesta manera sumar 4 anys més de prebendes en el poder", i per aix el popular ha demanat unir el vot.

Ha assenyalat que el bloc del PP, Cs i Vox té més vots que el bloc format pel PSOE, Podem i els partits sobiranistes, per que la llei electoral evita que aix es tradueixi en una majoria en escons, per la qual cosa ha cridat a "unir el vot per unir Espanya".

"Menys vots per al PP són més escons per a Sánchez", ha ressaltat, i ha avisat que Cs pactar amb Sánchez i demanar l'abstenció dels populars, de manera que creu que el vot que reflecteix el patriotisme és el vot al PP.

PROGRAMA ELECTORAL

El candidat ha repassat els deu blocs i 500 mesures que formen el seu programa electoral, en el qual el primer és el compromís amb l'"enfortiment de la nació".

Aquest punt inclou mesures que ja s'han anunciat, com una llei de símbols per garantir la neutralitat en l'espai públic i perqu "cessin els ultratges a la bandera, a la corona i a l'himne nacional", i modificar la llei d'indults per prohibir indults als condemnats per delictes de rebellió i sedició.

També planteja tipificar en el Codi Penal la convocatria d'un referndum i modificar la llei de partits perqu cap partit el líder del qual estigui encausat per rebellió i sedició pugui rebre fons públics, i illegalitzar les formacions que "encoratgin la kale borroka" o es manifestin amb terroristes.

"REVOLUCIÓ FISCAL"

El segon bloc proposa una "revolució fiscal" basada a baixar impostos --reduir l'IRPF i situar el seu tipus mxim per sota del 40% i un tipus mxim de successions del 20%-- i en l'estabilitat pressupostria.

Casado ha dit que el programa també promet una reforma de l'administració pública, en qu, entre d'altres mesures, assenyala que la llengua "mai no pot ser una barrera", de manera que en les oposicions a Catalunya el catal no sigui un requisit, sinó, en tot cas, un mrit.

EDUCACIÓ

Un altre dels assumptes rellevants del programa del PP és l'educació, que vol que sigui una competncia estatal que administrin les autonomies, i proposa una llei que garanteixi la "llibertat d'elecció dels pares".

Entre d'altres qüestions, Casado ha proms que la llengua vehicular a l'educació a tot Espanya ser el castell i que l'Alta Inspecció Educativa de l'Estat tindr competncies sancionadores, per la qual cosa imposar sancions quan a Catalunya "es detecti un adoctrinament o alguna humiliació perqu algun nen parla en castell".