Publicat 20/1/2019 16:16:18 +01:00CET

Casado promet "alliberar" la Catalunya "segrestada per una banda de racistes" que té a Sánchez en les seves mans"

Pablo Casado
Ricardo Rubio - Europa Press

Diu que els PGE són la "mossegada" que l'independentisme exigeix al president del Govern per "atrinxerar-se" a La Moncloa

MADRID, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha proms aquest diumenge que si arriba al Palau de La Moncloa posar "ordre a Catalunya" i "alliberar a tota una societat segrestada per una banda de fantics, racistes i supremacistas" que, segons ha dit, compta amb la "impunitat" de tenir un Govern d'Espanya "a les seves mans".

Així s'ha pronunciat en la clausura de la Convenció Nacional del PP que des del divendres se celebra en l'Ifema de Madrid sota el lema 'Espanya en llibertat', en la qual ha estat abrigallat per la plana major del seu partit i exdirigents del PP com José María Aznar, María Dolores de Cospedal, Esperanza Aguirre o Manuel Pizarro.

En el seu extens discurs, en el qual ha exposat el projecte que vol per Espanya, Casado ha afirmat que si guanya les eleccions posaran en marxa amb carcter "immediat" l'article 155 de la Constitució, sense límit de temps per "deposar" al Govern catal, nomenar un de nou i recuperar el control de l'educació, la seguretat, la hisenda, els mitjans públics i les presons.

Es tracta, ha prosseguit, de dur a terme un reforament institucional que passa per "recuperar la legalitat, la convivncia i la prosperitat a Catalunya", que ha "laminat la pesta del nacionalisme", ha dit, parafrasejant així les manifestacions que va fer en el marc de la Convenció el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa.

Casado ha recordat algunes de les iniciatives que el PP vol impulsar com la reforma del Codi Penal per penalitzar la convocatria de referndum illegals; la reforma de la Llei d'Indult per prohibir-los davant delictes de rebellió i sedició; l'impuls d'una Llei de Símbols per garantir la neutralitat del personal i de l'espai públic; l'aplicació de la Llei de Partits per illegalitzar als quals promoguin la violncia, i la de finanament de partits perqu no rebin fons els que atemptin contra Espanya.

"En definitiva, posarem ordre a Catalunya i alliberarem a tota la societat segrestada per una banda de fantics racistes i supremacistes, amb la impunitat de tenir el Govern d'Espanya a les seves mans", ha proclamat Casado, collint una forta ovació de l'auditori.

En el seu discurs, el líder dels 'populars' ha criticat la dependncia de l'Executiu socialista dels independentistes catalans i ha posat com a exemple d'aix el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) pel 2019.

En aquest sentit, ha assenyalat que si Sánchez aconsegueix aprovar els PGE amb els suports dels independentistes i nacionalistes, el seu partit es dedicar a "revertir" les seves "nefastes conseqüncies" quan arribi al Govern d'Espanya, ja que, al seu parer, són "desigualitaris", "injusts" i "la mossegada que el nacionalisme li exigeix per atrinxerar-se a La Moncloa, hipotecant" el futur dels espanyols.

LA CONSTITUCIÓ, "MURALLA PER QUI L'AMENAA"

Coincidint amb el 40 aniversari de la Constitució, ha recalcat que el PP no tolerar que es "despenalitzin els ultratges a la Corona" ni que s'obri "en canal" la llei de lleis confirmada pels espanyols el 1978. "La Carta Magna, sencera, és camí per qui la respecta i muralla per qui l'amenaa", ha ressaltat.

Casado ha assenyalat que el PP seguir reivindicant la Transició, un pacte en el qual va haver-hi "grandesa moral", "reconciliació" i "concrdia". Amb aquest objectiu, ha indicat que en breu el seu partit presentar una Llei de la Concrdia per "passar pgina" de la "fractura" que, al seu parer, ha causat la Llei de Memria Histrica.