Publicat 25/4/2019 15:07:16 +02:00CET

Casado promet activar el 155 en el seu primer Consell de Ministres si governa

Pablo Casado acudeix a un míting a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

Demana concentrar el vot constitucionalista al PP per tal de no "fracturar Espanya"

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a presidir el Govern espanyol, Pablo Casado, ha proms aquest dijous que enviar el requeriment previ del 155 al president de la Generalitat, Quim Torra, en el primer Consell de Ministres, si arriba a l'Executiu central després de les eleccions: "Activarem l'article 155 com ens hi havíem comproms".

Ho ha dit en clausurar un acte electoral a l'Hotel Catalonia Plaza de Barcelona davant d'unes 300 persones, acompanyat de la cap de llista per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i el líder popular catal, Alejandro Fernández.

Ha assegurat que actualment hi ha motius per tornar a aplicar el 155 a Catalunya i que estaria "prevaricant" si no ho fes en arribar a la Presidncia.

"Si no ho apliqués jo estaria prevaricant com a president. Si no garantís la vostra llibertat, els vostres drets, la vostra seguretat al carrer, jo estaria sent un pssim president del Govern com és Pedro Sánchez. Per aix cal treure'l ja de La Moncloa", ha criticat.

Casado ha sostingut que el 155 s'ha d'aplicar si una comunitat és deslleial i incompleix la llei, com creu que succeeix a Catalunya, i ha defensat que aplicar-lo no és una "mesura optativa, sinó una mesura obligatria per a un govern de la nació que simplement ha jurat complir la llei".

Així, ha plantejat que el 155 no suposa una prdua de l'autonomia, sinó la "recuperació de l'autonomia i les llibertats", i ha insistit que el Govern espanyol ha de fer complir la Constitució.

Ha recordat que el 1989 el president Felipe González va enviar el requeriment previ del 155 al Govern canari, i ha considerat que ara est justificat fer-ho a Catalunya: "Tenia més motius per aplicar el 155 dels que tindr un govern del PP la setmana vinent?".

PEDRO SÁNCHEZ

El popular ha destacat que, al seu parer, la ciutadania no mereix un president com Sánchez, i ha vaticinat que el candidat socialista pactar amb els partits independentistes: "No podem tolerar que un cavall de Troia com Sánchez, que oculta ERC, JxCat, Bildu i la CUP, entri una altra vegada a les portes del que ha de ser la casa de tots els espanyols".

"No podem permetre que aquest cavall de Troia torni a tirar la porta amb una campanya electoral falla per ocultar la realitat i perqu una vegada més qui estigui en els comandaments del Govern d'Espanya siguin presidiaris com Junqueras, Jordi Snchez, Otegi i Carlos Sastre", ha sentenciat.

FRACTURA DEL VOT

Casado ha cridat a concentrar el vot constitucionalista al PP, perqu avisa que "si es divideix el vot es podr fracturar Espanya".

En aquest sentit, ha afirmat que Sánchez continuar al Govern central si no s'uneix el vot: "O unim el vot al PP o Pedro Sánchez tindr més facilitats de cotinuar al Govern".

"Aquells que volen que governi el PP han de votar el PP. Aquells que pensen que Espanya est en una tesitura greu que pensin a qui confiarien la seva salut si tinguessin una malaltia molt greu: a un metge resident en prctiques o al millor equip de cirurgians", ha subratllat.

Ha afegit que el PP ser capa de posar-se d'acord amb altres formacions per governar i fer fora el PSOE de La Moncloa, i ha confiat que aquest diumenge guanyaran les eleccions: "Guanyarem les eleccions, governarem Espanya i rescatarem Catalunya dels independentistes".