Publicat 16/6/2020 11:18:34 +02:00CET

Casado presenta Iturgaiz com l'alternativa a Urkullu i Mendía i afirma que es bolcarà en la campanya

El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, el candidat a lehendakari de la coalició PP+Cs, Carlos Iturgaiz, i el president del PP, Pablo Casado. A santurtzi (Biscaia/País Basc/Espanya), 7 de març del 2020.
H.Bilbao - Europa Press - Archivo

MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha presentat aquest dimarts el candidat de la coalició PP+Cs, Carlos Iturgaiz, com l'"alternativa a Iñigo Urkullu/Idoia Mendía" i com un "dic de contenció davant el nacionalisme i el socialisme" que governen al País Basc i Espanya. A més, ha confirmat que es bolcarà en la campanya del 12 de juliol.

"Ens veurem sovint al País Basc. Començarem la precampanya quan s'aixequin les restriccions en l'àmbit nacional, a partir de diumenge", ha dit Casado en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum a través de 'Nef online'.

Pablo Casado ha subratllat que serà una campanya electoral "molt arrelada a la terra, la indústria, el comerç, l'hostaleria i l'educació de qualitat, però també a les llibertats".

Quan li han preguntat si durant la campanya es traslladarà la crispació que hi ha al Congrés dels Diputats, Casado ha subratllat que "caldrà preguntar-ho a Pedro Sánchez" i ha recalcat que el PP "sempre ha allargat la mà al constitucionalisme a tot Espanya, però sobretot al País Basc".

En aquest punt, ha recordat que Patxi López va ser lehendakari "gràcies als vots del PP, sense demanar res a canvi, simplement per donar una alternativa a aquesta terra després de dècades de nacionalisme". Això sí, ha recalcat que aquell govern "va ser francament decebedor".

RECUPERAR "LA GRANDESA" DEL PAÍS BASC

Dit això, el president dels populars ha assegurat que el seu partit "ha allargat la mà a favor d'una política constructiva i en positiu per recuperar l'ocupació, la inversió i la grandesa" del País Basc, que "sempre ha estat part fonamental d'Espanya i d'Europa".

De la mateixa manera, ha subratllat que el PP ofereix aquesta mateixa col·laboració en la política nacional i espera que Sánchez "contesti" a les seves ofertes de pacte, com el Pacte Cajal per la sanitat.

Finalment, Casado s'ha mostrat convençut que Iturgaiz aconseguirà un "suport molt important" en les eleccions del 12 de juliol de tots els bascos que es volen sentir "bascos, espanyols i europeus en una terra de llibertat i de progrés". "Per a tothom", ha proclamat.

Contador