Casado pregunta a Sánchez per què no ha ofert Barcelona per a la Cimera del Clima si hi governa PSC amb Colau

Publicat 3/11/2019 18:38:13CET
Pio García-Escudero, Ana Pastor Julián, Pablo Casado, Isabel Díaz-Ayuso i José Luis Martínez-Almeida.
Jesús Hellín - Europa Press

En míting amb Ayuso i Almeida, destaca la tasca del PP per impulsar Madrid Nuevo Norte, que crearà 250.000 llocs de treball

MADRID, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern espanyol, Pablo Casado, ha expressat el seu suport al fet que la Cimera del Clima se celebri a Madrid, però ha preguntat al cap de l'Executiu central en funcions, Pedro Sánchez, per què no ha ofert la ciutat de Barcelona per a aquest fòrum, ja que Ada Colau "hi governa amb el PSC".

Així s'ha pronunciat en un acte davant unes 400 persones del partit a Torre Espacio (Madrid) per posar en valor el projecte Madrid Nuevo Norte que ha impulsat el PP. En aquesta trobada han intervingut la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, l'exministra i 'número dos' de Casado en la llista de Madrid, Ana Pastor, i l'expresident del Senat i cap de llista per Madrid, Pío García-Escudero.

Casado ha expressat el seu "suport total" a la Cimera del Clima i, de fet, ha indicat que va telefonar Almeida i Ayuso per dir-los-hi que es posin a "disposició" del Govern socialista en funcions, atès que "no és fàcil" organitzar aquest esdeveniment en poques setmanes.

Això sí, ha advertit Sánchez que no pot donar "lliçons de polítiques antiavalots" a Xile quan ell "no és capaç d'organitzar un Barça-Madrid a Barcelona". "I per què ha ofert Madrid per fer-ho? Hagués ofert Barcelona, que governa Ada Colau amb els senyors del PSC i la Diputació de Barcelona la presideix el PSC. Si tan mediambiental i tanta seguretat garanteix el Partit Socialista, per què tria Madrid? Perquè aquí governa el PP", ha exclamat.

A més, Casado ha dit que és "fals" que sigui l'esquerra la que defensi el medi ambient i ha enaltit el "ambiciós" programa llançat per l'alcalde de Madrid en aquesta matèria. "Al medi ambient, l'esquerra no pot donar cap lliçó", ha proclamat, per afegir que són qüestions que cal dir, com que l'exministre Luis de Guindos va ser el que "va acabar amb els desnonaments" a Espanya.

UNS PRESSUPOSTOS AMB "XINXETES VERMELLES I BLAVES"

En clau madrilenya, ha posat en valor la gestió que ha fet el PP en aquesta comunitat i ha assenyalat que hi ha projectes que cal impulsar des del Govern d'Espanya. Al seu entendre, el PSOE elabora els Pressupostos Generals de l'Estat com "una partida de Risk" amb "xinxetes blaves i vermelles". "On hi ha xinxeta blava, ni un duro", ha afirmat.

En aquest punt, ha assenyalat que si arriba a la Presidència del Govern central es compromet a fer "la variant de l'A1" per evitar els embussos; farà "el bus vao a l'A2 en doble direcció"; i totes les connexions a Madrid Nuevo Norte també s'engegaran. En matèria de rodalies, ha dit que impulsarà el pla de rodalies que tenia milers de milions d'euros per a la millora" que ja van acordar amb el ministre Íñigo de la Serna.

Després d'assegurar que des que governa el PP a la Comunitat de Madrid, cada madrileny té més diners a la butxaca per les baixades d'impostos, ha recalcat que Madrid Nuevo Norte, que "va paralitzar" l'esquerra durant quatre anys, generarà 250.000 llocs de treball i comptarà amb l'estació ferroviària més moderna de tota Europa, entre d'altres infraestructures.

ANA PASTOR: AMB EL PSOE PUJA "EL PA I L'ATUR"

Per la seva banda, Ana Pastor ha posat en valor també l'operació Madrid Nuevo Norte en què ella mateixa va estar treballant des del Ministeri de Foment. Segons ha dit, aquestes obres a una "zona estratègica" les ha engegat el PP i les culminarà el mateix partit.

A més, ha dit que quan arriba el PSOE "se'n va l'ocupació" i que per això es posen "nerviosos" al partit de Pedro Sánchez quan se'ls ensenya la gràfica amb les dades. "Quan governen ja sabem que passa, puja el pa i l'atur", ha emfatitzat. De la mateixa manera ha assenyalat que uns altres, en al·lusió a Cs i Vox, "mai no han gestionat res". "Com et pot donar lliçons d'alguna cosa que cal fer qui no ha governat ni la comunitat de veïns?", s'ha preguntat, per afegir que quan ha governat el PP "els comptes, no els contes, s'han quadrat".