Publicat 13/3/2019 16:33:06 +01:00CET

Casado portarà al TC els decrets de Sánchez: "No es pot governar com a un li surt dels decrets"

Pablo Casado interviene en un acto con afilidados del PP en Zaragoza
Fabián Simón - Europa Press

Diu que "no és tic" el comportament de Sánchez, al qual repta altra vegada a un cara a cara si vol presentar les seves propostes electorals

SARAGOSSA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha confirmat aquest dimecres que el seu partit portar al Tribunal Constitucional els "decrets dels divendres" que est aprovant l'Executiu de Pedro Sánchez. "A Espanya no es pot governar com a un li surt dels decrets", ha emfatitzat.

Així ho ha assegurat dos dies després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi desestimat les peticions del PP i de Ciutadans de suspendre, fins a les eleccions generals del 28 d'abril, les rodes de premsa posteriors a les reunions setmanals del Consell de Ministres.

En un acte amb afiliats a Saragossa, Casado ha indicat que a Espanya cal governar tenint en compte la divisió de poders i ha recalcat que no pot ser que un Govern que té 84 escons, "la minoria més baixa de la democrcia", pretengui "en vuit setmanes fer el que no ha pogut fer en vuit mesos".

"ÉS UNA OFENSA AL CONTRIBUENT"

"I a més presentar-ho amb un llacet que són els decrets socials dels divendres electorals. És senzillament una ofensa al contribuent, a qui se li fica la m a la butxaca per pagar la campanya electoral amb aquests decrets", ha exclamat.

A més, Casado ha recalcat que amb aquests decrets el Govern central també roba a l'oposició la seva capacitat de debatre aquestes qüestions, que ni tan sols són d'urgent necessitat. En aquest punt, ha recordat que el mateix TC considera que si "no són d'urgent necessitat són inconstitucionals, i molt més amb les Corts dissoltes".

Per aix, ha dit que, malgrat la resolució de la Junta Electoral, "no és tic" el comportament de Sánchez i ha aconsellat a Sánchez que faci propostes en els actes del seu partit davant les eleccions generals.

"PER QU NO ACCEPTA DEBATRE AMB MI?"

De fet, l'ha tornat a reptar a un cara a cara davant les eleccions com van fer en el passat altres presidents del Govern espanyol amb el líder de l'oposició. "Per qu no accepta Pedro Sánchez debatre amb mi, que soc el líder de l'oposició?", s'ha preguntat.

No obstant aix, el líder del PP ha lamentat que Sánchez no vulgui aquest debat i sí portar els decrets al Consell de Ministres dels divendres per "finanar la seva campanya amb els diners de tots els espanyols". "Anirem fins on faci falta perqu no es faci campanya electoral a costa dels espanyols", ha concls.